MHP'li Işıkver'den THY'nin Elazığ kararına tepki: 'Bürokratik hata'

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, THY'nin Elazığ müdürlüğünü Muş'a bağlama kararını bürokratik bir hata olarak nitelendirerek, Elazığ'ın stratejik önemine uygun şekilde bölge müdürlüğüne dönüştürülmesi çağrısında bulundu.

MHP'li Işıkver'den THY'nin Elazığ kararına tepki: 'Bürokratik hata'

Elazığ’ın Stratejik Önemi Vurgulandı

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Türk Hava Yolları’nın (THY) Elazığ’daki müdürlüğünü şubeye dönüştürüp Muş’a bağlamasını sert bir dille eleştirdi. Işıkver, bu kararı bürokratik bir hata olarak nitelendirerek, Elazığ’ın stratejik ve jeopolitik önemine dikkat çekti. Işıkver, Elazığ'ın, bölgenin en eski ve tek hava limanına sahip olmasının yanı sıra, tarih boyunca önemli bir kültürel, idari ve stratejik merkez olduğunu belirtti.

"THY’nin Bu Adımı Elazığ'ın Bürokratik ve Stratejik Önemini Zayıflatıyor"

Milletvekili Işıkver, THY’nin bu adımının Elazığ’ın bürokratik ve stratejik önemini zayıflattığını ifade etti. Işıkver, “Elazığ, bölgeye sunduğu hizmetlerle her zaman sorumluluklarını yerine getirmiş bir şehir olmuştur. Ancak, Elazığ'daki müdürlüğün şubeye dönüştürülmesi ve ardından Malatya'ya bağlanması, şehrimizin hak ettiği değeri görmediğini gösteriyor” dedi.

Bölge Müdürlüklerinin Elazığ’a Kazandırılması Gerekiyor

Işıkver, Elazığ’ın yalnızca THY nezdinde değil, diğer bölge müdürlükleri konusunda da yeterince destek görmediğini vurguladı. Komşu illere verilen bölge müdürlüklerinin Elazığ’a kazandırılmasının, hem bölge ekonomisine hem de şehrin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Elazığ’ın Potansiyeli ve Geleceği İçin Kararlar Gözden Geçirilmeli

Milletvekili Işıkver, Elazığ’ın potansiyeline uygun idari yapıların kurulması gerektiğini belirterek, bu tür kararların kamuoyunun beklentilerine uygun şekilde yeniden değerlendirilmesini istedi. Işıkver, “Elazığ’ın geleceği için önemli olan bu tür idari yapıların, şehrimizin potansiyeline uygun şekilde belirlenmesi, hemşehrilerimizin haklı beklentilerini karşılayacak ve bölgemizin gelişimine katkı sağlayacaktır. Bu konunun yakın takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.