Milletvekili Ataş'tan köprü müjdesi

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş Kanal23 televizyonunda yayınlanan Ayrıntı programında verdiği müjdede Pertek Köprüsü ile ilgili çalışmaların başladığını duyurdu.

Milletvekili Ataş'tan köprü müjdesi

Elazığ'ın televizyonu Kanal 23 ekranlarında yayınlanan Ayrıntı programının bu haftaki konuğu AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş oldu.

Kanal 23 Genel Yayın Yönetmeni Arif Çakmak’ın sunduğu programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş Pertek Köprüsü ile ilgili bir müjde verdi.

“MUTLAKA BURAYA BİR KÖPRÜ GEREKİYOR”

Pertek Köprüsü ile ilgili çalışmaların başladığını müjdeleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş; “Hemşehrilerimizin bizlere yoğun bir talebi oldu. Bizler ziyaretlerimizin ardından bu projeyi hayata geçirmek için hemen çalışmalara başladık. Önce ulaştırma bakanımız ile istişare ettik. Daha sonra Cumhurbaşkanımızdan randevu alarak görüştüm hemşehrilerimizin haklı taleplerini ilettik. Tunceli ile Elazığ arası ulaşım ağırlıklı olarak Pertek’ten yapılan feribot ile yapılıyor. Orada 2 3 saat kuyrukta bekleyen insanlar olduğuna şahit olduk. Mutlaka buraya bir köprü gerekiyor. Bunu bölge müdürümüzle istişare ettik. Çok verimli bir çalışma oldu. Ankara’da görüştüğümüz arkadaşlar Pazartesi günü gelip bölgede inceleme yapacaklar.” Dedi.

“ÇALIŞMALAR BAŞLADI”

Yapılması planlanan köprünün Pertek ve Çemişgezek arasında yapılmasını öneren Milletvekili Ataş; “Bizim arzumuz şu; burada bir köprüye bir ihtiyaç var, bu köprünün nereden yapılması ulaşım noktasında fayda sağlarsa orada yapalım. Çünkü Çemişgezek’e de feribotla ulaşım sağlanıyor Pertek’e de hadi Pertek’e karayoluyla ulaşım var biraz yol uzuyor ancak Çemişgezek’in böyle bir şansı yok. Bakanımızla yaptığımız istişarelerde de; bir etüt çalışması yapalım bu köprüyü Pertek, Çemişgezek arasında bir yerde yaparsak Ovacık, Hozat, Çemizgezek ve Pertek istifade etmiş olur daha çok yere hitap etmiş oluruz iki ilçede feribot derdinden kurtulmuş olur. Sayın bakanımız bu konuya da çok sıcak baktı. Ekiplerine talimat verdi ve çalışmalar başladı.” ifadelerine yer verdi.