Milletvekili Erol: Osman Erbaş'ın adı Elazığ Havalimanı'nda yaşatılsın

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Şehit Korgeneral Osman Erbaş ve deprem konutları hakkında konuştu.

Milletvekili Erol: Osman Erbaş'ın adı Elazığ Havalimanı'nda yaşatılsın

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, TBMM’de yaptığı konuşmada “Osman Erbaş’ın adının Elazığ havalimanında yaşatılması için meclise bir önerge verdi. Meclisimiz de katkı verirse memnun oluruz” dedi.

EROL: OSMAN ERBAŞ’IN ADININ ELAZIĞ HAVALİMANINDA YAŞATILMALI

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Elazığ’da görev yaptığı süre içerisinde tüm insanların gönüllerinde taht kurmuş, gittiği her yerde insan sevgisini önceleyen, terör örgütlerine karşın yılmadan korkmadan dik duran bir görev anlayışı ile bu güne kadar görev yapan birisiydi. Hatta cenaze töreninde eşi Ziynet Hanım, ‘Kızım olduğunda ancak bir saat yanıma uğradın’ diyerek mateminde Osman Paşa’nın görevine duyduğu sadakati ve bağlılığı en açık şekilde ifade etmişti. Doğal olarak ülkemizde her dönem teröre karşı mücadele verilirken birçok subayımız emniyet mensubumuz, güvenlik güçlerimiz ve generallerimiz şehit oldu. Ama biz bu şehitlerimizin adını yaşatmak için, şehitlerimizi toplumun bir parçası yapmak, isimlerini unutturmamak için zaman zaman adlarını parklara, caddelere, sokaklara, okullara, hastanelere verdik. Bir kanun teklifini bugün içeri işleme verdim. Osman Erbaş’ın adının Elazığ Havalimanına verilmesiyle ilgili bir kanun teklifimiz var. Eğer bu konuda kanun teklifi meclis gündemine indiğinde tüm partiler destek verip, Elazığ Havalimanının adını Osman Erbaş Havalimanı olarak değiştirilmesine katkı verilirse memnun oluruz. Aynı şekilde Cumhurbaşkanı hiç kanun değişikliğine gerek duymadan kararname ile de havalimanının adını değiştirebilir. Bu hem şehitlerimize hem de silahlı kuvvetlerimize verdiğimiz bir değeri gösterecektir” diye ifade etti.

EROL: ELAZIĞ’DA YAŞANAN DEPREM SONRASI ESAS DEPREM YAŞANDI

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Meclisimiz de katkı verirse memnun oluruz. 24 Ocak depreminin mağduriyetleri hala devam ediyor. Gün geldi meclis araştırma önergeleri kurulsun diye önergeler verdik, gün geldi devletin ve milletin vatandaşların sorunlarını yanında olması konusunda değerlendirmelerde bulundu. Mecliste kurulan araştırma komisyonu ile birlikte bende Elazığ’a geliyorum. Çarşamba günü Elazığ’a gelecek. Buradan deprem komisyonundaki arkadaşlarımıza sesleniyor, Elazığ’a gelişiniz bir protokol geliş gidişi olmasın Elazığ’a geldiğinize Abdullahpaşa, Rüstemşapa, Mustafapaşaya gidin, konteyner kente gidin, Sivrice’ye Maden’e gidin. Şunu samimiyetle söylüyorum, Elazığ’da yaşanan deprem sonrası esas deprem yaşandı. Evlerin mülkiyet, hak sahipliği ile ilgili, köylerde yapılan evlerle ilgili yaşanan sorunlar sorunlar, en sonra kura çekimi Elazığ’da bir deprem etkisi yaşattı. Vatandaş mağdur ve çaresiz, vatandaş haklarının korunması, nereye müracaat edeceği konusunda çaresiz. Komisyona sesleniyorum, ziyaretinizi bir protokol ziyareti olarak gerçekleştirmeyin, bende orada olacağım” dedi.