Milyonlarca çalışan gözünü bu toplantıya çevirdi

Öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri dahil birçok meslek grubundan milyonlarca memur ve memur emeklisini etkileyecek olan 3600 ek göstergede üçüncü ve son toplantı 10 Mayıs'ta gerçekleşecek. Kritik toplantının ardından nihai şeklini alacak olan düzenleme, teklif haline getirilerek Meclis'e sevk edilecek.

Milyonlarca çalışan gözünü bu toplantıya çevirdi

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin merakla beklediği 3600 ek göstergeyle ilgili geri sayım başladı. Bu kapsamda 10 Mayıs'ta gerçekleşecek üçüncü ve son toplantının ardından düzenlemeye nihai şekli verilecek.

TASLAKLARIN KAMUOYU İLE PAYLAŞILMASI BEKLENİYOR

Kamuda yapılacak kapsamlı düzenleme için birden fazla taslak çalışma yapıldı. Toplantının ardından Mayıs ayı içerisinde 3600 ek gösterge için taslak metinlerin kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

ÖĞRETMEN, POLİS, DİN GÖREVLİLERİNİN EK GÖSTERGESİ 3600'E ÇIKARILACAK

3600 ek göstergedeki yeni düzenlemeyle öğretmenlerinden yanında polis, hemşire ve din görevlileri de bu hakka sahip olacak. Başka hangi grupların kapsama dahil edileceği önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak. Düzenleme ilişkin bugüne kadar iki toplantı gerçekleştirildi.

SON TOPLANTI SONRASI NE OLACAK?

10 Mayıs'taki son toplantının ardından taslak, teklif haline getirilerek Meclis'e sevk edilecek. Bu yasama döneminde düzenlemenin yasalaşması bekleniyor. Kamu çalışanları için ek göstergenin yükselmesi üç farklı ödeme türünü etkileyecek. 3600 ek gösterge alacak memurların maaşları, emekli aylıkları ile emekli olurken aldıkları ikramiyelerde artış olacak.