Mücahit Yanılmaz'dan Elazığspor Açıklaması!
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz Elazığspor ile ilgili açıklamalarda bulunurken, Elazığspor'a sahip çıkıyormuş gibi yapıp, Elazığ'ı gömüp üzerine beton dökmek isteyenlerin olduğunu dile getirdi.
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz Elazığspor ile ilgili açıklamalarda bulunurken, Elazığspor’a sahip çıkıyormuş gibi yapıp, Elazığ’ı gömüp üzerine beton dökmek isteyenlerin olduğunu dile getirdi. Yanılmaz; “Hem takımı sahiplenmeyeceksin hem de sahip çıkanlara karşı çıkacaksın. Ben buna timsah gözyaşları diyorum.”şeklinde konuştu. Başkan Yanılmaz’ın kimi ya da kimleri hedef aldığı bilinmezken, 2016-2017 yıllarında Elazığspor tarihinde en büyük yardımın belediye öncülüğünde yapıldığını kaydetti. Sedat Karataş dönemi yönetimi hakkında da soruları cevaplayan Başkan Yanılmaz; “Devlet şüpheye düştüyse eğer ilgili kurumları var, yetkili kurumları ve denetim mekanizmaları var. Gider denetler, yanlış harcama yapan varsa bunun hesabını sorar. Sorulması lazım.” dedi.
Haber: İbrahim KARAKULAK
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, basın ve değerlendirme toplantısında Elazığspor ile ilgili soruları da yanıtladı.
“YANLIŞ HARCAMA YAPAN VARSA BUNUN HESABI SORULUR”
Elazığpsor’a birilerinin sahip çıkıyormuş gibi yaptığını dile getiren Başkan Yanılmaz, Sedat Karataş ve ekibi dönemindeki yönetim zamanında yanlış bir harcama yapıldıysa eğer devletin denetim mekanizmalarının denetlemesi gerektiğini kaydetti. Başkan Yanılmaz; “Elazığspor her Elazığlının sahip çıkması gereken bir kulüp. Bu çerçevede her Elazığlı Elazığspor’a sahip çıkar. Sahip çıkarken de samimi olmak çok önemli. Sahip çıkıyormuş gibi yapıp Elazığ’ı gömüp üzerine beton dökmek isteyenler olabilir mi? Bunu hepiniz görüyorsunuz. En başta basın mensupları bunun şahididir. Elazığspor’a yardımların olması gerekir. 2016-2017 yıllarında tarihinin en büyük yardımını belediye öncülüğünde yaptık. Bu yapılan yardımların ne olduğunu, ne kadar olduğunu geçen yönetim, bence açıklamaması gerekirdi ancak açıkladı. Bazen yardım yapan hemşehrilerimiz bunun bilinmesini istemeyebilir ve bu çok doğaldır. Bu her kurumun kendi özelidir. Özelinin de özelde kalması çok daha doğrudur. Açıklanmasından birileri zarar görmemiştir. Hatta onur ve gururdur. Başı dik bir şekilde yardım yapan her kardeşimiz Elazığspor’a bu yardımı yaptım der ve demeye de devam eder. Gelen yardımlar nereye harcandı? Eski kulüp başkanımız ve ikinci başkan bunları tek tek, kuruş kuruş açıkladılar. O alan benim alanım değil. Elazığspor’un nereye ne kadar harcadığını tek tek kontrol edecek değilim. Böyle bir sorumluluğumuz da yok. Devlet şüpheye düştüyse eğer ilgili kurumları var, yetkili kurumları ve denetim mekanizmaları var. Gider denetler yanlış harcama yapan varsa bunun hesabını sorar. Sorulması lazım. Dolayısıyla inşallah Elazığspor’u spekülasyonların olduğu kulüp olmaktan kurtarıp, soruların bu şekilde geldiği kurum olmaktan kurtarıp, Elazığspor’un başarısı için kim ne yapabilir şeklinde soruların sorulduğu bir kurum haline getirebiliriz.”dedi.
“HEM TAKIMI SAHİPLENMEYECEKSİN HEM DE SAHİP ÇIKANLARA KARŞI ÇIKACAKSIN”
Bütün Elazığlıların takımı sahiplenmesi gerektiğini de vurgulayan Yanılmaz; “İrfan Yumakgil çalışmalarına devam ediyor. Önceki başkanlar gibi. Başarılı olur mu olmaz mı bilemeyiz. Kim gelip ben başkan olmak istiyorum, destek olmak istiyorum derse bizim de ona yardımcı olmak maddi ve manevi olarak destek olmak belediye başkanı olarak görevimizdir. Dün vali beyle görüşme yapmış. Bir konsensüsle bütün Elazığlılar takımı sahiplenmeli. Hem takımı sahiplenmeyeceksin hem de sahip çıkanlara karşı çıkacaksın. Ben buna timsah gözyaşları diyorum. Timsah gözyaşları akıtmamalıyız.”ifadelerinde bulundu.