Mucize Otlar'dan Kozmetik Sektörü'ne İki Yeni Ürün

Elazığ'da Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği alanında hizmet veren 'Mucize Otlar Tıbbi ve Aromatik Bitki Üreticiliği' alanında çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Mucize Otlar'dan Kozmetik Sektörü'ne İki Yeni Ürün

Kurulduğu günden bu yana Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği ve Üretimi konusunda Elazığ'ı ülke gündemine taşıyan Mucize Otlar Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği ve Üretimi her geçen gün büyüyerek yoluna emin adımlarla devam ediyor. 

Birçok tıbbi ve aromatik bitkiyi bünyesinde bulunduran 'Mucize Otlar' Türkiye'de ikinci büyük merkez konumunda, bölgede ise tek olma özelliğini taşıyor. Birbirinden çeşitli Lavanta, Kekik, Biberiye, Adaçayı, Kantaron, Altın otuüretim alanlarıyla hem ülke ekonomisine hem de şehir ekonomisine ciddi katkılar sununan 'Mucize Otlar' her geçen gün bünyesine katılan yeni üretici üyeleriyle adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor.

Şuan lavanta üretimine ağırlık veren işletme sadece lavanta üretmekle kalmıyor. Üretilen lavantalar kozmetik sanayisine de destek vererek 'Lavanta Sabunu' ve 'Lavanta Hidrosolü' ürünleri ile de hizmet veriyor.

Herkes tarafından faydalı olduğu bilinen lavantanın, özellikle, Stresle ilgili baş ağrılarında etkili olduğunu, iştah açıcı ve sindirimi kolaylaştırıcı özelliğe sahip, mide ve bağırsak sorunlarının giderilmesi noktasında etkili olan, deprasyonla ilgili aşırı sinirlilik durumunda yatıştırıcı özelliği olduğu bilinen, uykusuzluk halinin giderilmesi noktasında oldukça etkili olan bu mucizevi bitki tam bir şifa kaynağı.

CEO ÜLGER: 'LAVANTA SABUNU' VE 'LAVANTA HİDROSOLÜ' STOKLARA GİRMEYE BAŞLADI

Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinin önemine vurgu yapan Mucize Otlar Ceo'su Fuad Ülger, "Hedefimiz ve tek gayemiz ürün çeşitliliğini artırıp tıbbi ve aromatik bitki alanında Elazığ'ımızı ülke genelinde bir üs haline getirmek. Tüm plan ve programlarımızı bu doğrultuda hazırladık. Şuan da zaten üretim tesisi olarak Elazığ ve Burdur'u kullanıyoruz. Kısa sürede üyelerimiz ile birlikte iyi yol kat ettiğimize inanıyorum. İlk aşama lavanta üretimini istenilen seviyeye getirmekti. Onu başardık. Şuanda üretilen ürünleri kozmetik sanayisine kazandırmaya başladık bile. İlk olarakta 'Lavanta Sabunu' ve 'Lavanta Hidrosolü'nü tamamen doğal, herhangi bir kimyasal katkı maddesi kullanmadan üreterek stoklarımıza alıp satışa hazır hale getirildi. İlerleyen dönemlerde bu çeşitliliği daha da arttırmayı planlıyoruz. Burada sadece üretici konumunda değiliz aynı zaman da katma değeri yüksek, kısa sürede üreticisine geri dönüşü olan bu tarz bitki yetiştiriciliği yapmak isteyenlere de ülke genelinde danışmanlık hizmetleri de veriyoruz. Buradan üretici olmak isteyenlere ufak bir not; Bu tarz bitki yetiştiriciliği çok zahmet gerektirmeyen, susuz tarım dediğimiz bir yöntemle üretim gerçekleştiriliyor. Yani gözlerinin korkmasına gerek yok. Yeterki ellerinin altında ekim yapabilecekleri bir tarla olsun ve üretim hakkında uzman kişilerden destek alsınlar" dedi.

İŞTE UZMANINDAN LAVANTA HİDROSOLÜ VE LAVANTA SABUNUNUN FAYDALARI

Lavanta Sabunu ve Lavanta Hidrosolü'nün faydalarına da değinen Ülger; "Üretilen ürünlerin faydaları aslında saymakla bitmiyor. Kısaca değinecek olursak, Lavata Hidrosolü, Sakinleştirici özelliğiyle doğal bir antidepresandır, stresi azaltır. Yastığa damlatıldığında uyumaya yardımcı olur. Menopoz döneminde sıcak basmalarına karşı serinletici etkisiyle rahatlama sağlar. Migren, baş ağrısı ve romatizma gibi rahatsızlıklarda ağrıların hafiflemesine yardımcıdır. Ayrıca İçerisinde linalil asetat, terpineol, linalol ve terpinen-4-ol etken maddeleri bulunduğundan, bebeklerde sakinleştirici ve rahatlatıcı bir etki yaratarak uyku problemlerinin giderilmesine yardımcı olur. Güneş yanıkları, böcek ısırıkları ve ciltteki tahrişi tedavi eder. Tüm cilt tipleri için kullanılır, iyi bir yüz toniğidir" diye konuştu.

Mucize Otlar'dan Kozmetik Sektörü'ne İki Yeni Ürün

Öte yandan Lavanta sabununun bir çok faydasına değinen Mucize Otlar CEO'su Ülger, "Bu sabununun işe yaradığı kullananlar tarafından, birden fazla özelliğin bulunduğu herkesçe bilinmekte. Bununla birlikte antiseptik özelliği bulunan lavanta sabunu; cildin fazla kirden, yağdan, akne, sivilce gibi olumsuz cilt sorunlarından kurtarmaya destek olmaktadır. Cildin yağ oranını normal seviyede tutan lavanta sabunu; bulunan sivilce ve aknelerin de kurumasına katkı sağlar. Zona tedavisi açısından etkili neticeler de vermektedir. İçerisinde yer alan faydalı bileşenler ile vücudu rahatlatan lavanta sabunu; her evde bulunmalıdır aslında. Aslında faydaları saymakla bitmiyor. Lavanta sabunun saça da pek çok yararı bulunmaktadır. Kepeğe karşı etkili olan sabunlar içerisinde bulunmaktadır. Kepek oluşumunu önleyerek, bulunan kepeklerin giderilmesine yardımcı olan lavanta sabunu; saçı yumuşak bir hale getirmekte, parlak ve canlı bir görünüş elde edilmesine destek olmaktadır. Saçın derisine masaj yapıldığı takdirde saçın beslenmesi ve nem oranı da sağlanmaktadır" ifadelerini kullandı.