Muhtarlara Protokolde Yer Yok

Türkiye'de siyasetin en önemli unsurları hatta kilit taşı muhtarlık makamıdır. Hakimiyet olarak özellikle deprem ve pandemi gibi ağır olgular neticesinde muhtarlarımızın her daim sesi olmaya çalıştık ve bu makamın sorunların en iyi dinlenip çözüme götürme noktasında en kestirme yol olduğunu defalarca dile getirdik.

Muhtarlara Protokolde Yer Yok

Gerek Elazığ merkezde gerekse de belde ve köylerimizde muhtarlarımız sürekli sorunları dile getirdiler ve bu sorunları dert edinerek, çalmadık kapı bırakmayarak gecelerini gündüzlerine kattılar.

Nedendir bilinmez bu şehirde artık sorunlara kulak tıkama, görmezden gelme ve yokmuş gibi davranma siyasilerimiz ve idarecilerimiz için bir kural olmuş adeta.

En yukarının bu duyarsız tavırları aşağılara kadar yansımış olacak ki bugün birkaç muhtarımız bu davranışı olay yerinden ayrılarak protesto etmiş. 

Bugün Şeker Fabrikası tarafından 66'ıncı pancar alım ve işleme kampanyası açılış töreni gerçekleştirildi. Şeker Fabrikasının öncülük ettiği bir etkinlik düzenlendi ve etkinliğe Elazığ Valisi Erkaya Yırık, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri ve davetliler katıldı. Ayrıca etkinliğe Mollakendi Yazıkonak Yurtbaşı Akçakiraz beldelerimizin muhtarları da katıldılar ancak protokolde hiçbiri yer bulamadığı için etkinliği terk etmek zorunda kaldılar.

Etkinliğe 4 beldenin muhtarlarının katılacağı bilinmesine rağmen protokolde muhtarlara yer verilmemiş. Burada başta da belirttiğimiz gibi öncelikle bir duyarsızlık ve muhtarları dolayısıyla vatandaşı takmama, önemsememe gibi bir durum ortaya çıkıyor. İkinci durum ise etkinliğin pancar alım kampanyası nedeniyle yapılması ve doğrudan muhtarları ilgilendirmesine rağmen ve de muhtarların ilgili müdürü uyarmasına rağmen yanlışta ısrara devam edilmesi.

Bizi asıl üzen ise konunun Elazığ Valisi Erkaya Yırık’a ve Ak Parti Milletvekili Metin Bulut’a da iletilmesi ancak sonuç alınamayınca muhtarların etkinliği terk etme noktasına gelmesidir. Vatandaş için düzenlenen bir etkinlikte vatandaşı en yakından temsil edecek makama bunun yaşatılması Elazığ gibi siyaset kültürü Türkiye’ye örnek bir şehirde geldiğimiz son noktayı gözler önüne seriyor.

Vatandaş tepkisinden sonra şimdi de muhtarları da çevresinden kaybedecek olan siyaset makamının bu konuyu çok da takmadığı ortada ancak zamanı geldiğinde çıkacak fatura çok külfetli olacak. Elazığ Hakimiyet Gazetesi