Narin Güran'ın acı kaybı sonrası Elazığ Barosu'ndan önemli açıklama!

Elazığ Barosu, Narin Güran'ın ölümü sonrası adliye önünde açıklama yaparak çocuk cinayetlerine karşı toplumsal bilinç çağrısında bulundu. Çocuk hakları için mücadele kararlılığı vurgulandı.

Narin Güran'ın acı kaybı sonrası Elazığ Barosu'ndan önemli açıklama!

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümü, ülke genelinde derin üzüntü yarattı. Bu acı olayın ardından, Elazığ Barosu ve Elazığ Barosu Çocuk Hakları Komisyonu adliye önünde bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.

Elazığ Barosu Çocuk Hakları Komisyonu'ndan Tepki

Elazığ Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Seda Demirtaş Genç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ne yazık ki bir kez daha ülkemizde bir çocuğun hayatına kast eden bir olayla karşı karşıyayız. Elazığ Barosu ve Çocuk Hakları Komisyonu olarak çocuklarımızın hayat hakkını savunmak için verdiğimiz mücadelede kararlılığımızı sürdürüyoruz. Çocuk cinayetleri, toplumsal vicdanı derinden yaralayan en ağır suçlardandır" dedi.

Narin Güran'ın acı kaybı sonrası Elazığ Barosu'ndan önemli açıklama!

Adalet ve Cezalar Konusunda Çağrı

Demirtaş Genç, çocuklara karşı işlenen suçların cezalarının arttırılması gerektiğini vurgulayarak, "Yargı makamları ve yetkililerden adaletin hızlı ve etkin bir şekilde sağlanması için çağrıda bulunuyoruz. Çocukların korunması için toplumsal bilincin artırılması ve devletin her bireyin koruma yükümlülüğünü yerine getirmesi büyük önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı.