Nazırlı ve Işıkver devreye girdi Maden'de yıkımlar durdu!

Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ve MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver'in İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı ziyaretleri ve konunun hassasiyetini paylaşmaları sonrasında Maden'deki yıkımlar durduruldu.

Nazırlı ve Işıkver devreye girdi Maden'de yıkımlar durdu!

Maden ilçesinde yüklenici firmanın hafriyatı nedeniyle doğal olmayan heyelan riski nedeniyle yaklaşık 500 ev ve işyerinin yıkım kararı Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ve MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı ziyaretleri ve konunun hassasiyetini paylaşmaları sonrasında yıkımlar durduruldu. Ayrıca Madenle ilgili çok geniş kapsamlı toplantı kararı alındı.

Nazırlı ve Işıkver devreye girdi Maden'de yıkımlar durdu!

"MADEN İLÇEMİZ İÇİN MÜCADELİMİZ DEVAM EDİYOR"

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in ziyaret sonrası vermiş olduğu bilgide, “Maden ilçemizde kamuoyunun yakından bildiği gibi doğal olmayan heyelan riski nedeniyle 500 civarında mesken ve işyeri için yıkım kararı alınmış ve süreç başlatılmıştı. Madende vatandaşlarımıza ev ve işyeri tahsisi yapılmaksızın başlatılan bu yıkım süreci çok ciddi mağduriyetlere neden olmuş ve Madenli vatandaşlarımız acil bir çözüm üretmemiz hususunda bizlerden destek taleplerinde bulunmuştu. Bugün Ak Parti Elazığ Milletvekilimiz Sayın Mahmut Rıdvan Nazırlı ile birlikte Sayın Bakanımız Ali Yerlikaya ile bir araya gelerek konuyu detayları ile istişare etme imkanımız oldu. Öncelikle Kurban Bayramı arifesinde yıkımlar durdurulmuştur. Bayram sonrasında ise Sayın İçişleri Bakanımız ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızla birlikte Bakan Yardımcılarımız, Genel Müdürlerimiz  ile birlikte ilgili tüm kurumlar ve tarafların da katılımı ile sürecin yeniden değerlendirilerek Maden İlçemizle ilgili tarihi öneme sahip bir toplantının organize edilmesi kararlaştırılmıştır. Sayın Bakanımıza Maden İlçemizde yaşanan sorunun çözümü hususunda göstermiş olduğu hassasiyet için şahsım ve tüm Madenli vatandaşlarımız adına teşekkürlerimi arz ediyorum. Yine konuya başından beri çok ciddi bir şekilde çözüm arayışında olan Sayın Mahmut Rıdvan Nazırlı Vekilime de teşekkür ediyor, sürecin Maden ilçemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.