Neresini Düzeltelim Bilemedik!
Elazığ'da yayın yapan bir yerel gazete yapmış olduğu haberle hem kamuoyunu yanılttı hem de atmış olduğu başlıkla dini değerleri yerle bir etti.
Dün yayımladığımız haberde, Şanlı Kamuoyu Araştırma Şirketi’nin 6 Şubat depreminin yıl dönümüne özel olarak gerçekleştirdiği araştırmada, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın deprem bölgesindeki en başarısız belediye başkanlarından biri olarak belirlendiğini aktarmıştık. Ancak bugün, Elazığ’da yayın yapan bir yerel gazete, araştırma sonuçlarını olduğundan farklı şekilde yansıtarak, “Elazığ’a Hayat Veren Başkan” başlığıyla yayımladığı haberde, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Fırat Görgel’in başarı oranını, Belediye Başkanı Şerifoğulları’na aitmiş gibi göstererek habercilikte bir ilke imza attı.
Oysa Şanlı Kamuoyu Araştırma Şirketi’nin araştırma sonuçlarına göre, depremden etkilenen 11 ilin belediye başkanları arasında en başarılı isim yüzde 23,20 oy oranıyla Kahramanmaraş Belediye Başkanı Fırat Görgel olurken, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları yüzde 5,10 oy oranıyla sekizinci sırada yer almıştı.
Araştırma, Şerifoğulları’nın en başarısız belediye başkanlarından biri olarak değerlendirildiğini açıkça ortaya koyarken, yerel gazetenin yapmış olduğu bu haber kamuoyu tarafından, “ya yoğun haber akışı içerisinde gözünden kaçırdı ya da kasıtlı olarak kamuoyunu yanıltmak istedi” şeklinde yorumlandı.
Yerel Gazete bununla da kalmadı attığı başlıkla da tepkileri üzerine çekti. “Elazığ'a Hayat Veren Başkan” şeklinde attığı başlıkla dini literatürü de yerle bir etti. Başlığı gören çoğu vatandaş, “böyle bir cümle mi olur, ”hayat veren başkan" ne demek arkadaş, hayat vermek kavramı sadece Allah'a aitken, bir beşer için kullanılması doğru mu? Açsınlar baksınlar “hayat vermek” ne anlama geliyor. Yani birilerine hoş görünmek için atılacak başlık mı bu?" şeklinde konuştular.
Elazığ kamuoyu bilmelidir ki, doğru haber bizim “Araştırmaya Göre En Başarısız Belediye Başkanlarından Biri!” başlığıyla yayına alıp kamuoyu ile paylaştığımız, Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları’nın en başarısız belediye başkanları arasında yer aldığıdır.
Elazığ Online: “Gerçekleri Paylaşmaya Devam Edeceğiz”
Elazığ Online Ekibi yapmış olduğu açıklamada, “Kıymetli okuyucu ve takipçilerimiz iyi bilmektedir ki, bizde yalan, yanlış, manipülasyon içeren haber yayınlanmaz. Her ne olursa olsun Elazığ kamuoyu ile gerçekleri paylaşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.