Olaylı Kelkit maçının cezaları açıklandı!

Olaylı Maçın Cezaları Açıklandı! Elazığspor'a 21 Bin TL, Kelkitspor'a 40 Bin TL Para Cezası

Olaylı Kelkit maçının cezaları açıklandı!

Hafta sonu oynanan Kelkit Hürriyetspor – 3Gen Elazığspor karşılaşmasında yaşanan olayların ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), her iki takım için de ceza kararını açıkladı. Maçta yaşanan olaylar nedeniyle Elazığspor'a 21 bin TL para cezası verilirken, Kelkitspor'a ise 40 bin TL para cezası ve ihtar verildi.

TFF tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Elazığspor’un Cezası:

3GEN HOLDİNG ELAZIĞSPOR Kulübü, 12.11.2023 tarihinde oynanan KELKİT HÜRRİYET SPOR KULÜBÜ–3GEN HOLDİNG ELAZIĞSPOR TFF 3. Lig 2. Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 21.000 TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verildi.

Kelkitspor’un Cezası:

KELKİT HÜRRİYET SPOR Kulübü, aynı maçta taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle İHTAR CEZASI ile cezalandırıldı. Ayrıca, taraftarların neden olduğu saha olayları dolayısıyla 28.000 TL PARA CEZASI ile cezalandırıldı. Aynı müsabakada, Kelkitspor'un rakip kulüp seyircisine kendi seyircisine uyguladığı en düşük bilet fiyatının %30’undan fazla fiyat uygulanarak satılmasından dolayı 12.000 TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verildi.

Yaşanan olaylar ve alınan cezalar, Elazığ'da futbol camiasında geniş bir yankı uyandırdı.