Özdemir:'İlimizde yaşanan sorunların takipçisi olacağız'

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, 24 Ocak tarihinde Elâzığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından yapılan çalışma yakından takip ettiklerini belirterek, 'Yönetici ve erklerin sorunlarla halkı karşı karşıya bıraktığını büyük üzüntüyle takip etmekteyiz' dedi.

Özdemir:'İlimizde yaşanan sorunların takipçisi olacağız'

24 Ocak tarihinde Elâzığ’da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından Elazığ’ın eski haline dönebilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu dönem sözcüsü Servet Yaşar Özdemir depremin ardından yapılan çalışmalar ile ilgili platform adına basın açıklaması yaptı. Başkan Özdemir yaptığı açıklamada, “İlimizde yaşanan sorunların takipçisi olacağız” ifadelerine yer verdi.

ÖZDEMİR: HALKI KARŞI KARŞIYA BIRAKTIĞINI BÜYÜK ÜZÜNTÜYLE TAKİP ETMEKTEYİZ

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına açıklama yapan Servet Yaşar Özdemir, “İlimiz 24 Ocak 2020, günü, yaşadığı yıkıcı depremin etkilerini yaşanan salgın hastalığında baskısı altında üzerinden atmaya çalışmaktadır. Biz Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları platformu da, bu sürecin hassasiyeti ve zorluğundan dolayı konuyu hep yapıcı ve bütünleştirici bir bakış açısı altında değerlendirme hususunda, önem gösterme gayretinde olmuştur. Fakat son dönemde özellikle yıkım çalışmaları, molozun tasfiyesi ve yıkımda sağlam binaların gördüğü hasarlar dikkate alındığında sürecin yeterli derecede kontrol altında olmadığı, yönetici ve erklerin sorunlarla halkı karşı karşıya bıraktığını büyük üzüntüyle takip etmekteyiz. Biz Elâzığ’ın en büyük sivil toplum örgüt platformu olarak, ilimizde yaşanan sorunların takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyor, yönetici ve konunun muhatabı erklerin sürecin hassasiyeti ve aciliyeti hususunda duyarlı olmalarını, üyelerimiz ve teşkilâtlarımız adına arz ve rica ediyoruz, Kamuoyuna saygıyla duyurulur” açıklamalarını kaydetti.