Palu'da yasa dışı avcılığa idari ceza!

Elazığ'ın Palu ilçesinde, doğa koruma ve av kontrol ekipleri tarafından avlaklarda avlanma belgesi olmadan avlanan üç kişiye idari ceza uygulandı.

Palu'da yasa dışı avcılığa idari ceza!

Elazığ Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) İl Şube Müdürlüğü'ne bağlı Palu DKMP Şefliği doğa koruma ve kontrol ekipleri, av koruma ve kontrol çalışmaları sırasında bu önemli müdahaleyi gerçekleştirdi.

Doğa koruma ve kontrol ekipleri, avlaklarda avlanma belgesi olmadan avlanan üç kişiyi tespit etti ve bu kişilere idari ceza uyguladı. Kaçak avcılıkla mücadelede etkili bir adım atan ekipler, yasa dışı avlanmanın önlenmesi için çalışmalarına devam etmektedir.

Ayrıca, ekipler tarafından gerçekleştirilen başka bir denetim sırasında, faili meçhul bir kişiye ait olduğu belirlenen 1 adet bıldırcın sesi çıkaran ses cihazı ve 1 adet akü ele geçirildi. Bu tür cihazların kullanılması, av koruma ve kontrol ekipleri tarafından yakından takip edilmektedir.

Elazığ Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü yetkilileri, av koruma ve denetim çalışmalarının sürekli bir şekilde devam edeceğini ve doğal yaşam alanlarının ve vahşi yaşamın korunması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Bu tür denetimler, doğal kaynakların sürdürülebilir bir şekilde korunmasına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilmektedir.