Palu ve Kovancılar'da Mera Islah Çalışmaları Hız Kesmiyor!

Elazığ'ın Palu ve Kovancılar ilçelerindeki meralarda verimliliği artırmak ve otlatma kapasitesini iyileştirmek amacıyla 16 ton kompoze gübre kullanıldı. Mera Islah ve Amenajman Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar, hayvancılığı daha sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyor.

Palu ve Kovancılar'da Mera Islah Çalışmaları Hız Kesmiyor!

Elazığ’da Meralara 16 Ton Gübre! Verimlilik Artıyor

Elazığ’da meraların verimliliğini artırmak ve otlatma kapasitesini iyileştirmek amacıyla başlatılan gübreleme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Palu ve Kovancılar'da Mera Islah Çalışmaları Hız Kesmiyor!

Elazığ’da Mera Islah Çalışmaları Sürüyor

Tarım ve hayvancılığı desteklemek amacıyla yürütülen Mera Islah ve Amenajman Projeleri kapsamında, Elazığ’ın Palu ilçesine bağlı Baltaşı Köyü ile Kovancılar ilçesine bağlı Şenova ve Okçular köylerinde meralar gübrelenerek otlatma alanlarının kalitesi artırılıyor.

Palu ve Kovancılar'da Mera Islah Çalışmaları Hız Kesmiyor!

16 Ton Gübre Meralara Serpildi

Muhtarlar ve çiftçilerin desteğiyle gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde toplam 16 ton kompoze gübre meralara atıldı. Bu uygulama sayesinde bölgedeki bitki örtüsünün zenginleştirilmesi, hayvancılığın daha sürdürülebilir hale getirilmesi ve üreticilerin daha verimli otlak alanlarına erişiminin sağlanması hedefleniyor.

Palu ve Kovancılar'da Mera Islah Çalışmaları Hız Kesmiyor!

Hayvancılık Destekleniyor

Yetkililer, meraların daha sağlıklı hale gelmesiyle büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkla uğraşan üreticilerin yem maliyetlerinin düşeceğini ve hayvanların daha kaliteli besin kaynaklarına ulaşacağını belirtiyor.

Elazığ’da hayvancılığa yönelik yapılan bu çalışmalar, üreticiler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanıyor.

Elazığ haberleri ve bölgedeki gelişmeleri yakından takip etmek için bizi izlemeye devam edin!