Palu'da vakıf eserleri öğrencilere tanıtıldı

Vakıf Haftası 'Vakıf Medeniyeti-Kudüs' teması ile ülkemizde çeşitli etkinlikle kutlanmakta ve bu bağlamda Vakıflar Malatya Bölge Müdürlüğü organizesinde Palu Kaymakamlığı, Karakoçan Kaymakamlığı, Palu Belediyesi işbirliğinde Palu İlçesinde bir etkinlik düzenlendi ve vakıf eserleri öğrencilere tanıtıldı.

Palu'da vakıf eserleri öğrencilere tanıtıldı

Vakıf Haftası “Vakıf Medeniyeti-Kudüs” teması ile ülkemizde çeşitli etkinlikle kutlanmakta ve bu bağlamda Vakıflar Malatya Bölge Müdürlüğü organizesinde Palu Kaymakamlığı, Karakoçan Kaymakamlığı, Palu Belediyesi işbirliğinde Palu İlçesinde bir etkinlik düzenlendi ve vakıf eserleri öğrencilere tanıtıldı.

Etkinliğe Vakıflar Malatya Bölge Müdür Vekili Azra Yavaşoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, vakıf çalışanları, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Etkinlik kapsamında Karakoçan ilçesinde eğitim gören yaklaşık 50 öğrenciye Palu’da bulunan Vakıf eserleri, tarihi ve doğal güzellikler gezdirildi.  Gezide özellikle ata yadigarı vakıf eserlerinde yapılan restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Vakıflar Malatya Bölge Müdür Vekili Azra Yavaşoğlu etkinlikle amaçlarının kültürümüzde önemli bir yere sahip olan vakıf kültürünün gelecek nesillere anlatılması olduğunu ifade etti.