Peynirli Ekmek ve Kavurma Festivali 15 Eylül'de Ankara'da düzenleniyor!

Ankara'da Elazığ Kültür Derneği tarafından 15 Eylül'de düzenlenecek Peynirli Ekmek ve Kavurma Festivali, Elazığ müziği, folkloru ve yöresel lezzetleri bir araya getirecek. Ücretsiz otobüs seferleriyle katılım kolaylığı sağlanacak.

Peynirli Ekmek ve Kavurma Festivali 15 Eylül'de Ankara'da düzenleniyor!

Ankara’da Elâzığ Kültür Derneği Genel Merkezi, Elazığ kültürünü yaşatmaya yönelik önemli bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor. 15 Eylül 2024 Pazar günü Kazan ilçesindeki piknik alanında düzenlenecek Peynirli Ekmek ve Kavurma Festivali, Elazığ’ın yöresel lezzetlerini ve kültürel mirasını başkentte buluşturacak.

Festivalin Tarihi ve Yeri Belli Oldu

Elazığ Kültür Derneği Genel Merkezi tarafından organize edilen bu geleneksel festival, Elazığ mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden peynirli ekmek ve kavurma ikramıyla renklenecek. Dernek Başkanı Mehmet Ergün, tüm Elazığlıları festivale davet ederken, ulaşım konusunda da kolaylık sağlandığını belirtti.

Ücretsiz Ulaşım İmkânı

Dernek Başkanı Mehmet Ergün, aracı olmayanlar için Ankara’nın merkezinden ücretsiz otobüs seferleri düzenleneceğini duyurdu. Ergün, “Sıhhiye’deki Sezenler Sokak’tan piknik alanına ücretsiz otobüs seferlerimiz olacak. Hemşerilerimiz rahatlıkla festivale katılabilecek” dedi.

Elazığ Folkloru ve Sürpriz Etkinlikler

Festivalde, Elazığ’a özgü müzik ve folklor gösterileri de yer alacak. Geleneksel peynirli ekmekler ise Elazığ’dan gelen ustalar tarafından sıcak bir şekilde festival alanında sunulacak. Başkan Ergün, tüm Elazığlıları ve Ankara dışından gelecek misafirleri festivale beklediklerini ifade etti.