Prof. Dr. İbrahim Yılmazçelik Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne aday oldu

Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne adaylığını açıklayan Prof. Dr. İbrahim Yılmazçelik, basın mensuplarıyla bir araya gelerek rektör seçilmesi halinde gerçekleştirmeyi planladığı projeler hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. İbrahim Yılmazçelik Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne aday oldu

Akademik Tecrübe ve Elazığ Sevdası

1985 yılında Fırat Üniversitesi'ni dönem birincisi olarak bitiren Prof. Dr. Yılmazçelik, uzun yıllardır üniversitenin Elazığlı bir rektör tarafından yönetilmesini arzuladığını belirtti. Yılmazçelik, bu arzunun yanı sıra elde ettiği akademik tecrübelerin de kendisini bu göreve aday olmaya teşvik ettiğini ifade etti. "1985 yılında Fırat Üniversitesini bitirip dönem birincisi olduğum zaman içimde bir ukte vardı bu üniversite neden Elazığlı bir rektör tarafından yönetilmesin şeklinde. Dolayısıyla daha sonraki dönemlerde yapmış olduğumuz idari görevlerin de bize vermiş olduğu cesaretle böyle güç bir göreve talip olduk,” dedi.

Bölgenin En Önemli Üniversitesi Olma Hedefi

Prof. Dr. Yılmazçelik, Fırat Üniversitesi'ni yalnızca Elazığ’ın değil, bölgenin en önemli üniversitesi haline getirmeyi amaçladığını vurguladı. “Bizim asıl amacımız bu köklü üniversiteyi gerçekten sadece Elazığ değil, bölgenin en önemli üniversitesi haline getirmek,” dedi.

Prof. Dr. İbrahim Yılmazçelik Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne aday oldu

Öğrenci Odaklı ve Toplumla Bütünleşen Bir Yönetim Anlayışı

Rektörlük görevine gelmesi halinde gerçekleştirmek istediği projelerden bahseden Yılmazçelik, öğrenci rahatlığı ve konforunu ön planda tutacaklarını belirtti. “Bizler rektör olursak özellikle öğrenci rahat ve konforunu sağlayacak hamleleri yapacağız. Benim iddiam şudur ki ben çok daha iyisini yapacağım, ben şehirle ve Elazığ kamuoyuyla bütünleşeceğim,” ifadelerini kullandı.

İletişim Fakültesi ve Medya ile Koordinasyon

Fırat Üniversitesi’nin yeniden yapılandırılmasını gündeme getireceğini belirten Yılmazçelik, özellikle İletişim Fakültesi’nin Elazığ basınıyla koordinasyonunu güçlendireceğini söyledi. “İletişim Fakültesinin özellikle Elazığ basınıyla birleşmesi ve koordinasyonu noktasında gerekli olan her şeyi yapacağım, bunu açık ve net olarak ifade edeyim. Elazığ’daki ister özel ister devlet üniversitesi olsun, bu konuda Fırat Üniversitesi’nin rektörü olursam eğer bunların takipçisi olacağım ve en büyük destekçisi olacağım,” dedi.

Prof. Dr. İbrahim Yılmazçelik Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne aday oldu

Prof. Dr. İbrahim Yılmazçelik’in adaylığı, Fırat Üniversitesi’ni daha ileriye taşıma ve bölgesel bir eğitim merkezi haline getirme vizyonu ile dikkat çekiyor. Rektörlük görevine seçilmesi halinde hayata geçireceği projelerle, üniversitenin hem öğrenciler hem de Elazığ halkı için daha kapsayıcı ve etkili bir kurum haline gelmesi hedefleniyor.