Prof. Dr. Naci Görür'den şok uyarı: 'Yıkıcı depremin eli kulağında!'

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl-Karlıova-Erzincan hattında en az 7.4 büyüklüğünde bir depremin eli kulağında olduğunu belirterek, bölge halkını ve yetkilileri uyardı. Bu hattın yanı sıra Bingöl-Göynük arası da 7 büyüklüğünde bir deprem riski taşıyor.

Prof. Dr. Naci Görür'den şok uyarı: 'Yıkıcı depremin eli kulağında!'

"Bingöl-Karlıova-Erzincan Deprem Tehlikesi Kapıda"

Deprem Uzmanı ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Elazığ’da yayın yapan Kanal Fırat’ta katıldığı Gündem programında, bölgedeki büyük deprem riskine dikkat çekti. Görür, "Bingöl-Karlıova-Erzincan arasında en az 7.4 büyüklüğünde bir deprem bekliyoruz. Depremin ürettim periyodu durmuş, eli kulağında" diyerek, olası depremin yıkıcı etkilerine vurgu yaptı.

Prof. Dr. Görür'den Tunceli ve Karlıova İçin Uyarı: "Deprem Üretim Aşamasında"

Prof. Dr. Görür, Tunceli'de ve Karlıova ile Bingöl-Göynük arasında da ciddi deprem riskinin bulunduğunu belirtti. "Şu anda Tunceli'de deprem bekliyorum. Erzincan ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi arasındaki Yedisu Fayı aktif durumda. Bu bölgede olabilecek deprem 7’nin üzerinde olacak ve yıkıcı sonuçlar doğurabilir" dedi. Ayrıca, 20 Şubat depremlerinin bu bölgeye enerji transfer etmiş olabileceğini de ekledi.

Prof. Dr. Görür Bölgesel Riski Açıkladı: "Elazığ ve Malatya da Tehdit Altında"

Görür, Bingöl-Göynük Fayı'nın güneybatıya doğru ilerlemesi durumunda Palu, Elazığ ve Malatya’yı etkileyebileceğini ifade etti. "Bu fay hattında beklenen depremin büyüklüğü 7 civarında olacak" diyerek bölge halkını uyardı.

Prof. Dr. Görür'den Yetkililere Çağrı!

Bölgedeki yetkililere seslenen Görür, "Tunceli Valisi ve bölgedeki kaymakamlarla görüştüm. Bu uyarılar ciddiye alınmalı ve gerekli önlemler hızla alınmalı" dedi.