Ramazan Böçkün'ün akıl hastanesine yatırılmasına vatandaşlardan tepki

Diyarbakır'ın sevilen isimlerinden olan ve Ulu Cami Cemaati müdavimleri arasında yer alan Ramazan Böçkün, hakkında açılan dava nedeniyle akıl hastanesine kapatıldı. Söz konusu karar tepki çekti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ramazan Böçkün'ün akıl hastanesine yatırılmasına vatandaşlardan tepki

Ulu Camii müdavimlerinden olan Diyarbakır’ın sevilen isimlerinden Ramazan Böçkün'ün hakkında açılan dava nedeniyle akıl hastanesine konulduğu bildirildi.

Yıllardır tarihi Ulu Camii'nde ücretsiz olarak hizmetlerde bulunan ve ziyaretçilere caminin tarihiyle birlikte İslam'ı anlatan Ramazan Böçkün, İslam’ı anlattığından dolayı birinin şikâyetiyle hakkında açılan dava sonucunda akıl hastanesine kapatıldı.

2016 yılında birinin şikâyeti ile gözaltına alınan ve hakkında Diyarbakır 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılan Böçkün’ün davası bir buçuk yıl önce psikiyatri hastanesinde tedavi edilmesi şartıyla sonuçlandı. Davanın sonucuna tepki gösterip deli olmadığını söyleyen Böçkün, Bölge Mahkemesine itiraz etti. İtirazı reddedilen Böçkün, polisler tarafından alınarak Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümünde yatırıldı.
 
RAMAZAN BÖÇKÜN'DEN AÇIKLAMA

İki haftaya yakındır hastanede akli dengesi olmayan hastaların arasında kalan Böçkün’le Amed Haber Gazetesi telefonla görüştü.

Hiçbir suçunun olmadığını ifade eden Böçkün, yaptığı çalışmalardan rahatsız olanların şikâyeti üzerine hakkında dava açıldığını belirtti.

Akli yönden herhangi bir sorununun olmadığını dile getiren Böçkün, itiraz etmesine rağmen kendisine deli raporu verildiğini söyledi.

SÖZ KONUSU KARAR SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Diyarbakır’ın sevilen isimlerinden olan ve Ulu Cami Cemaati müdavimleri arasında yer alan Ramazan Böçkün'ün akıl hastanesine yatırılması sosyal medyada da tepki çekti. Konuya ilişkin olarak çok sayıda sosyal medya kullanıcısı paylaşımda bulundu. Vatandaşlar, Ramazan Böçkün hakkında verilen kararın yanlışlığına dikkat çekti.

Sosyal medyada Ramazan Böçkün'e dair yapılan paylaşımlardan bazıları şu şekilde:

Diyarbakır’ın sevilen isimlerinden #UluCami Cemaati müdavimlerinden Ramazan Böçgün, hakkında açılan dava nedeniyle akıl hastanesine konulmuş. Ülkenin Her Yerinde Misyonerler Cirit Atarken Deli Diye Bu Kardeşe Dokunmak Zulümdür
Misyonerlik serbest İslama davet yasak.Diyarbakır Ulu Cami müdavimi Ramazan Böçkün,Ulu Cami'yi ziyarete gelenlere yaptığı İslami davet bir kişinin şikayeti üzerine mahkeme kararıyla zorla akıl hastanesine yatırıldı.Dostlar yayalım,tepkisiz kalmayalım.

Yıllardır tarihi Ulu Camii'nde ücretsiz olarak hizmetlerde bulunan ve ziyaretçilere caminin tarihiyle birlikte İslam'ı anlatan Ramazan Böçkün Hoca, birinin şikâyetiyle hakkında açılan dava nedeniyle akıl hastanesine kapatıldı.

Diyarbakır’ın sevilen isimlerinden Ulu Camii Müdavimi İslam Davetçisi Ramazan Hoca, hakkında açılan dava nedeniyle zorla AKIL HASTANESİNE kapatıldı. Bu yanlıştan hemen dönülmesini temenni ediyoruz.. #RamazanHocaDeliyseAkıllıKim diyerek Twet atalım..

Bizzat oturup sohbet ettim, bu kardeşimizin derdi Allah rızası. Kendi akranları karşı sokaktaki kahvelerde gününü gün ederken, bu kardeşimiz Allah rızası için hergün oraya gelip insanlara doğruları anlatmaya çalışıyordu.

#RamazanHocaDeliyseAkıllıKim

Kaynak: Milli Gazete