Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'tan iddialara belgeli yanıt!

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, ulusal basında çıkan iddialara ÖSYM'nin ÜDS belgesinin geçerli olduğuna dair kararını hatırlatarak yanıt vererek hukuki sürecin başlattıldığını duyurdu.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'tan iddialara belgeli yanıt!

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, bazı ulusal haber sitelerinde yayınlanan iddialarla ilgili detaylı bir açıklama yaptı. Rektör Göktaş, belgeleriyle birlikte yaptığı açıklamada, ÖSYM'nin ÜDS belgesinin geçerli olduğuna karar verdiğini belirterek, "Rektörlüğümüzce bu konuda yapılabilecek herhangi bir işlem bulunmamaktadır" dedi.

İddiaların Ardından Başlatılan Soruşturma Süreci

Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, açıklamasında, üniversitenin öğretim görevlilerinden U.D.'nin, Doç. Dr. D.A. hakkında, ÜDS puanının FETÖ'nün soruları çaldığı döneme denk geldiği iddiasıyla YÖK’e şikayette bulunduğunu belirtti. Bu iddia üzerine hem YÖK hem de Fırat Üniversitesi tarafından soruşturma başlatıldı ve ÖSYM’den bilgi talep edildi.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'tan iddialara belgeli yanıt

ÖSYM'nin Belge Geçerliliği Kararı ve Danıştay’ın Usul Kararı

ÖSYM’nin yaptığı incelemeler sonucunda, söz konusu öğretim üyesinin ÜDS belgesinin geçerli olduğunun bildirildiğini ifade eden Rektör Göktaş, üniversitenin de bu doğrultuda hareket ettiğini söyledi. Ancak Danıştay 1. Dairesi, soruşturmanın YÖK tarafından yapılması gerektiği gerekçesiyle usul yönünden bir karar verdi. Rektör Göktaş, Danıştay’ın kararında kendisiyle ilgili herhangi bir suçlama bulunmadığını ve kararın yalnızca soruşturmayı yapmaya yetkili mercii belirleme amacı taşıdığını vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'tan iddialara belgeli yanıt

Asılsız İddialar ve Hukuki Süreç

Rektör Göktaş, iddiaların asılsız olduğunu belirterek, kendisi hakkında iftira atan kişiler ve bu iddiaları çarpıtarak yayımlayan haber siteleri hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, ÖSYM'nin kararına atıfta bulunarak, ÜDS belgesinin geçerli olduğunu ve bu doğrultuda rektörlük tarafından herhangi bir işlem yapılamayacağını kamuoyuna duyurdu.

Fırat Üniversitesi Rektörü, üniversitenin ve öğretim üyelerinin itibarını zedeleyen asılsız haberlerle ilgili gerekli hukuki adımların atıldığını belirterek, konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.