Resmen komedi! Aynı meydanda YRP'ye izin yok!

Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ın katılımıyla Elazığ'da düzenlenmesi planlanan miting, 22 Mart 2024 Cuma günü saat 15.30'da gerçekleşmesi beklenirken engellendi.

Resmen komedi! Aynı meydanda YRP'ye izin yok!

Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) planlanan mitingi için talep ettikleri alanın reddedilmesi, parti yetkililerinde büyük bir öfkeye neden oldu.

22 Mart 2024 Cuma günü saat 15.30'da gerçekleştirilmesi planlanan miting için 11 Mart Pazartesi günü resmi başvurularını yapmalarına rağmen, seçim kurulunun 13 Mart Çarşamba günü gelen ret yanıtı, partililerin tepkisini artırdı.

Cumhuriyet Meydanı Valilik önündeki alanda daha önce AK Parti'nin miting yapmasına izin verilmesine rağmen, YRP'nin talebinin reddedilmesini "çifte standart" olarak nitelendiren çoğu seçmen bu adaletsiz uygulamadan biran önce dönülmesi gerektiğini ifade ettiler.

YRP yetkilileri, devletin siyasi partilere eşit ve adil davranması gerektiğini vurgulayarak, yapılan uygulamayı reddettiklerini belirttiler.

Ayrıca, devletin siyasi iktidarın bir parçası olarak kullanılmasını kabul etmeyeceklerini ve halkın bu ayrımcı tutumu değerlendireceğini ifade ettiler.