Sadettin Saran'dan Elazığ'a Spor Salonu

İlimize devletin yanında özel sektörün sosyal ve sportif yatırımları devam ediyor. Ahmet Aytar Spor Salonu'nun meydana ve kavşağa döndürülmesinin ardından bu salonun yerine şehrin doğusunda ve batısında yapılan spor salonlarına bir yenisi de şehrin güneyinde Aksaray Mahallesi'nde ekleniyor.

Sadettin Saran'dan Elazığ'a Spor Salonu

Bu salonu ilimize kazandıran Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi ve iş insanı Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Saran oldu.

24 Ocak 2020 depremi sonrasında ilimize gelerek halkımızın yaralarını sarmak noktasında duyarlılık gösterip kendisine Elazığ’da ev sahipliği yapan hayırsever ve saygın iş insanı Fırat Bulut’a “ben ne yapabilirim, bu aziz şehir halkına nasıl yardımcı olabilirim” diyerek hassasiyetini gösteren Saran, deprem bölgelerini gezdikten sonra herhangi bir sosyal tesisi bulunmayan ve bu noktada oldukça geri kalmış Aksaray Mahallesi’ne bir spor salonu yapmanın çok isabetli olacağını düşünmüş ve bunu hayata geçirmenin adımlarını atmıştı.

Saran, sözünü tuttu ve spor salonun inşaatına başlandı, tamamlandı ve sıra açılışa geldi.

Saran; ilimiz protokolü ve basın kuruluşlarına gönderdiği davetiyede şu görüşlere yer verdi:
“21. Spor Salonumuzun açılışı için 8 Nisan 2021’de Elazığ’dayız. Sporu gençliğe sevdirmek misyonu ile 2000 yılından bu yana Anadolu’nun dört bir yanında hizmete açarak Millî Eğitim Bakanlığı’na devrettiğimiz 20 spor salonuna bir yenisini daha ekliyoruz. Bu yıl Gençlik Spor İl Müdürlüğüne devredeceğimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyacak olan 21. Spor salonumuzun açılış töreninde sizleri de aramızda germekten memnuniyet duyacağız.”

Saadettin Saran’ın Aksaray mahallesine kazandırdığı spor salonu ile mahalle gençlerimizin daha sağlıklı ortamlarda spor yapmaları sağlanmış olacak. 

İlimize gerçekleştirdikleri ve 8 Nisan 2021 Perşembe günü saat 13’te açılışı gerçekleştirilecek olan Aksaray Atatürk Spor Salonu vesilesi ile Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı değerli iş insanı Saadettin Saran’a Elazığlılar adına teşekkür ediyoruz. Elazığ Hakimiyet Gazetesi