Sağlık çalışanlarından vardiya sistemine tepki!

Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde üçlü vardiyaya geçilmesi bazı sağlık çalışanlarının tepkisine neden oldu. Hastanede toplanan sağlık çalışanları kararın tekrar gözden geçirilmesini istedi. Konuyla ilgili Sağlık Hak Sen Elazığ Şubesi Başkanı Ali Osman Doğan da açıklama yaptı.

Sağlık çalışanlarından vardiya sistemine tepki!

Fırat Üniversitesi Hastanesi artan Covid - 19 vakalarını gerekçe göstererek yeni bir karar aldı. Alınan karar doğrultusunda üçlü vardiya sistemine geçildi.

Kararla üçlü vardiya sistemi saat 08:00-16:00, 16:00-08:00, 24:00-08:00 şeklinde uygulanacak. Üçlü vardiya sistemi şu an için sadece hastane bünyesinde çalışan hemşireleri kapsayacak. Ancak hastane yönetimi tarafından alınan bu karar tartışmaları da beraberinde getirdi. Bazı sağlık çalışanları hastanede toplandı ve kararın gözden geçirilmesini talep etti. Kararı eleştiren sağlık çalışanları iş yüklerinin zaten çok olduğunu belirtip özellikle ulaşım noktasında sorun yaşayacaklarını ifade ettiler.

SENDİKA BAŞKANI DOĞAN, AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili Sağlık Hak Sen Elazığ Şubesi Başkanı Ali Osman Doğan da açıklama yaptı. Ali Osman Doğan, “Covit-19 dönemini yaşadığımız bu zor, sıkıntılı ve bıktırıcı bir ortamda, ülkemizin gerek bilim adamları gerekse Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından sağlık çalışanlarının çalışma ortamlarını nasıl daha iyileştirme ve iş yükünü hafifleştirmenin her gün açıklamasını yaparken; ne enteresandır ki ilimiz Fırat Üniversitesi Hastanesi yönetimi sağlık çalışanlarına yönelik akla hayale gelmeyen bir çalışma metodu üzerinden ego tatmini gerçekleştirmeye çalışmaktadır.

DOĞAN: SİSTEMİNİZDEN VAZ GEÇMENİZİ ÖNERMEKTEYİZ

Bugüne kadar sağlık çalışanlarının 3 vardiya çalıştırılma metodu tutmadı tutmaz da. Çünkü çalışanın gece vardiyasında çalıştırılmak istenildiğinde servis araçları koyup çalışanı 10 KM mesafelerden getirip götürmek başlı başına sorun ve çalışanın saat gece 24 de evine varma olayı ayrı bir sıkıntı. Yetkililer neden bu sıkıntıları yaratmaktadır anlamış değiliz.

SAĞLIK HAK-SEN olarak bu uygulamaya kesinlikle karşı olduğumuzu ayrıca gece geç saatlerde çalışanlarımızın dışarda başına herhangi bir olumsuz iş veya işlem geldiğinde mevcut yönetimin sorumlu olduğunu kamuoyuna bildirmekteyiz. Sağlık Hak Sen olarak, derhal bu uçuk ve uygulanabilirliği sorun yaratan sisteminizden vaz geçmenizi önermekteyiz. Aksi halde çıkacak olan sorunlardan idare yönetimi sorumludur” dedi.