Sanayi Sitesi Esnafı, 'Çevre yolu üzerinde yeni bir site yapılmasını istiyor'

Elazığ Sanayi Sitesi Esnafı, çevre yolu üzerinde yeni bir site yapılmasını istiyor Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkan Vekili Cebrail Karlıdağ, daha önce ilan edilen site alanının konut alanına çevrildiğini belirterek, üçüncü sanayi sitesi istediklerini söyledi.

Sanayi Sitesi Esnafı, 'Çevre yolu üzerinde yeni bir site yapılmasını istiyor'

Kayıtlı bin 63 üyeye sahip olan Sanayi Sitesi Yapı kooperatifi, şehir içerisinde kalan esnafları ile hizmet vermeye çalışıyor.

KARLIDAĞ: SANAYİ MAHALLESİNDE KEŞMEKEŞLİK, SAHİPSİZLİK DEVAM EDİYOR

Elazığ Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkan Vekili Cebrail Karlıdağ, “Elazığ Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi olarak sanayi arsası bulduk. Sanayi alanı ilan edildi Yöntem Dershanesi’nin yanında. Elimizden alınıp konteyner alanına çevrildi. Depremden dolayı. Şimdi millet mağdur. Sanayi mahallesinde keşmekeşlik, sahipsizlik devam ediyor. Gelip bir bakıp Sanayi Sitesinin görseler kendileri de hak verecek. Kendilerini bizim yerimize koysalar. Seçime geliyorlar ama seçimden sonra gelen giden yok” dedi.

Haber Detay Görseli

KARLIDAĞ: MİLLET MAĞDUR

Üçüncü sanayi sitesinin de yapılması gerektiğini kaydeden Karlıdağ, “Biz buranın kalmasını istiyoruz. 3’üncü bir sanayi sitesi istiyoruz. 2’inci Sanayi Sitemiz Akçakiraz’da. Yakındaki illerin Malatya ve Diyarbakır’ın yakınlarda Sanayi Sitesi var. Bizim arsamızı alıp konut alanına verdiler. Sanki alan yokmuş gibi. Görüşümüzü almadan konut alanı ilan ettiler. Millet mağdur. Sanayi Sitesinin çok üyesi var. Üye olmak isteyen var. Bir sürü kalfalar çıraklar usta oldular dükkan açacaklar yer yok. Mecbur bir dükkanı 3’e bölüp içinde duruyorlar. Bizimde sahipsizlik mi sorumsuzluk mu diyelim böyle devam ediyor” diye kaydetti.

Haber Detay Görseli

KARLIDAĞ: SANAYİYE KIYMET VEREN YOK

Karlıdağ, “Sanayi Siteleri Çevre Yolu üzerinde altında olur. İstanbul’dan gelen bir araç Sanayi Sitesine uğrar. Buradan çık bütün Sanayi Siteleri Çevre yolu üzerinde. Sanayi Sitesinin şehrin çok dışında olması da anlam ifade etmez. Adam diyor ki ben uzağa gideceğime Malatya’ya giderim. Esnaf bunu da söylüyor. Müşterilere. Terminale yer var ama Sanayi Sitesine yer yok Çevre Yolunda. Sanayisi olmayan bir millet ölmüştür bence. Sanayiye kıymet veren yok. Görüşümüzü alan kimse yok” ifadelerine yer verdi.