Şaşırtan sessizlik!

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın toplumun herkesiminden yükselen sese rağmen kendi görev alanıyla ilgili bir konuda sessiz kalması hem şaşırtıcı geldi hem şehri dert etmediğine ilişkin kanaatleri güçlendirdi.

Şaşırtan sessizlik!

2020 ve 2023 depremlerinde ağır hasar alan merkez mahallerin yeniden dönüşümü ile ilgili iktidar ve muhalefet partilerinden açıklama üstüne açıklama gelirken şehir merkezini yönetmekle görevli Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’ndan hiç bir açıklama gelmemesi kamuoyu tarafından şaşkınla karşılandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından geçtiğimiz günlerde İstanbul için açıklanan “Yarısı Bizden” kentsel dönüşüm kampanyası için Elazığ Milletvekillerinin tamamı bu kampanyanın Elazığ’da da uygulanması gerektiğini açıkladılar. Muhalefet Partilerinin İl Başkanları da bu kampanyaya destek verdiler.

Belediye Başkanı Duyarsız Kalıyor 

Elazığ Merkez Mahalle Muhtarları basın kuruluşlarını ziyaret ederek, kampanyanın Elazığ’ı da kapsaması için destek talebinde bulundular. Toplumun her kesimi “Yarısı Bizden’ kampanyası için seferber olmuşken, kentsel dönüşümü yapmakla görevli olan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise hiçbir adın atmayarak, bu çağrılara duyarsızlığını sürdürüyor.

Elazığ Merkezde 18 mahalle virane halde iken şehrin belediye başkanının bu konuda hiçbir duyarlılık göstermemesi, atılması gereken adımları atmaması vatandaşların da tepkisine neden oldu. Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları’nın şehri ve vatandaşların mağduriyetini dert etmediği kanaati şehirde oluştu.

Belediye Başkanı Şehirle İlgilenmiyor 

Şehirde depremin izlerinin silinerek yeniden ayağa kalkması için yerinde dönüşümün gerekli olduğunu ifade eden vatandaşlar, "Elazığ Belediye Başkanı şehirle ve bizim sorunlarımızla hiç ilgilenmiyor. Evlerimiz yıkıldı ilgilenmiyor, yollarımız bozuk ilgilenmiyor, sularımız her gün kesiliyor ilgilenmiyor. Peki bunlarla kim ilgilenecek. Yerinde dönüşüm için Milletvekillerimiz açıklama yapıyor, belediye başkanından ses yok. Biz yıkılan evlerimizin TOKİ tarafından yarısı bizden ile yapılmasını istiyoruz” dediler.