Semih Işıkver'den Ali Rıza Yıldırım'a tepki: İşçilerin hakları savunulacak

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Ferrokrom Alacakaya tesislerinde işçilerin başlattığı grev ve ardından medyaya yansıyan iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Semih Işıkver'den Ali Rıza Yıldırım'a tepki: İşçilerin hakları savunulacak

İşçi Haklarının Savunucusu MHP Milletvekili Semih Işıkver'den Sert Tepki

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Ferrokrom Alacakaya tesislerinde işçilerin başlattığı grev ve ardından medyaya yansıyan iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu. Işıkver, işçilerin yasal haklarını talep etme sürecinde, medyaya yansıyan iddiaların esef verici olduğunu belirterek, “Sürecin yakından takipçisi olarak gereken yasal ve hukuki tüm haklarımızı sonuna kadar arayacağız” dedi.

“İşçi Kardeşlerimiz Yasal Haklarını Talep Ediyor”

Işıkver, “Alacakaya ilçemizde Ferrokrom tesislerinde çalışan işçi kardeşlerimiz, banka promosyonu, ikramiyeler ve taban maaşlarına zam gibi haklı taleplerinin karşılanmaması üzerine grev başlattılar. Bizler de işçi kardeşlerimizin alın terlerinin karşılığını almaları gerektiği hususunda gerekli açıklamalarımızı yapmış ve sürecin takipçisi olduğumuzu ifade etmiştik. Medyaya yansıyan haber ve videolardaki değerlendirmeler son derece esef verici ve çok boyutlu olarak değerlendirilmesi gereken iddialar içermektedir” dedi.

“Ferro Krom İşletme Sahibi Yıldırım’ın Tavrı Kabul Edilemez”

Işıkver, “Ferro Krom İşletme sahibi Sayın Ali Rıza Yıldırım’ın işçi kardeşlerimizle olan diyalogu son derece yakışıksız ve bu köklü firmanın kurumsal kimliğine yakışmayan bir tarzda gerçekleşmiştir. Elazığ insanı vatanperver, onurlu ve vefakardır. Aşağılanmaya, azarlanmaya ve hakir görülmeye gelmez. Aziz şehrin en güzel hasletlerinin başında gelen bu duruşa herkes saygı duymak zorundadır” ifadelerini kullandı.

“Yasal Haklarımızı Kullanmaktan Geri Durmayız”

Alacakaya Belediye Başkanı Zafer Altınışık’ın, grevdeki işçilerle yaptığı bir görüşme sırasında, Ferrokrom İşletme Sahibi Ali Rıza Yıldırım’ın “Vekillere üç maaş veriyorum gidiyorlar” şeklindeki konuşmasını da değerlendiren Işıkver, “Son derece yakışıksız, hadsiz ve çirkin bu iddianın doğruluğunu tüm boyutları ile araştırıyoruz. Yasal ve hukuki tüm haklarımızı sonuna kadar kullanmaktan geri durmayız” dedi. Işıkver, “Aziz şehrimizin oyları ile seçilmiş olan hiçbir vekilimizin böylesi sokak ağzı bir tavırla zan altında bırakılması kabul edilemez. Sayın Yıldırım, bu konuya acil şekilde açıklık getirmelidir, aksi takdirde hukuki süreci başlatacağım” ifadelerinde bulundu.