Serebral Palsi Hastası Çocuk için Umut Çağrısı! Aile Çaresiz Yardım Bekliyor!
Elazığ'da 13 yaşındaki Serebral Palsi hastası Emrullah Tunç, hayati önem taşıyan ilacına erişemiyor! Küçük yaşta geçirdiği epilepsi atakları nedeniyle yatağa bağımlı kalan Emrullah için babası Turgut Tunç, yetkililerden ve hayırseverlerden destek bekliyor. 'Elimizdeki ilaç 5 gün içinde bitecek, çocuğumun tedavisi aksayacak' diyerek yardım çağrısında bulunan Baba Tunç, Cumhurbaşkanından destek istedi.
6 Aylıkken Serebral Palsi Tanısı Konuldu
Elazığ’da yaşayan 13 yaşındaki Emrullah Tunç, henüz 6 aylıkken Serebral Palsi teşhisi aldı. Küçük yaşlarda geçirdiği havale ve epilepsi atakları nedeniyle yatağa bağımlı hale gelen Emrullah’ın tedavisi için gereken ilaçlara erişimde ailesi büyük sıkıntı yaşıyor.
Hayati Öneme Sahip İlaç Temin Edilemiyor
Fizik tedavi ve ilaçlarla tedavisi süren Emrullah’ın babası Turgut Tunç, özellikle Clobozan adlı ilacı son iki yıldır temin edemediklerini belirterek yetkililerden destek istedi. "5 gün içinde elimizdeki ilaç bitecek, çocuğumun tedavisi aksayacak. Ne yapacağımızı bilmiyoruz." diyerek yardım çağrısında bulundu.
Baba Tunç: “Cumhurbaşkanımızdan Yardım Bekliyoruz”
Maddi zorluklarla mücadele ettiklerini belirten Baba Tunç, "Evimiz kira, geçimimizi çocuğumuz için yatırılan bakıcı parasıyla sağlıyoruz. Oğlumun sağlığı için Cumhurbaşkanımızdan ve yetkililerden destek bekliyoruz." dedi.
Yetkililere ve Hayırseverlere Çağrı
Emrullah Tunç’un ailesi, hayati öneme sahip ilacın temin edilmesi için sağlık yetkililerinin ve hayırseverlerin desteğini bekliyor. Serebral Palsi hastası çocuğun tedavisinin kesintiye uğramaması için kamuoyundan duyarlılık bekleniyor!