Seza Çimento, INTERCEM İstanbul Konferansı'nda yeni hedeflerini duyurdu

Seza Çimento, INTERCEM İstanbul Konferansı'na katıldı ve yeni hedeflerini açıkladı. Şirket, yeşil çimento üretimini artırmayı ve dijital dönüşüm ile enerji verimliliğini hedefliyor.

Seza Çimento, INTERCEM İstanbul Konferansı'nda yeni hedeflerini duyurdu

Dünyanın en büyük çimento konferanslarından biri olan INTERCEM, İstanbul’da düzenlendi. Seza Çimento, iki gün süren etkinlikte sektördeki güncel konuları ele alırken yeni iş birlikleri için de önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

Seza Çimento'dan Stratejik Katılım

INTERCEM İstanbul etkinliğine Seza Çimento adına Yönetim Kurulu Üyesi - Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Direktörü Cansu Açık, Dış Ticaret ve Dış Yatırımlar Müdürü Oğuzhan Dilek ve Dış Ticaret Temsilcisi Buğra Aydoğmuş katıldı. Etkinlik, çimento sektörünün ihracat pazarlarından yeşil ve dijital dönüşüme kadar geniş bir yelpazede konuları ele aldı ve yeni iş birliklerinin temellerini atma fırsatı sundu.

Cansu Açık: "Yeni Pazarlarla Büyümeye Devam Ediyoruz"

Cansu Açık, dünya genelinde yaşanan jeopolitik ve ekonomik krizlere rağmen çimento sektörünün büyümeye ve ekonomilere değer katmaya odaklandığını belirtti. Açık, Seza Çimento’nun mevcut pazarları derinleştirmeye ve yeni pazarlara ulaşmayı hedeflediğini vurguladı. Avrupa ve Güney Amerika pazarları başta olmak üzere toplam 21 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Seza Çimento, INTERCEM İstanbul Konferansı'nda yeni hedeflerini duyurdu

SKDM'ye Hazırlık ve Yeni Hedefler

Açık, Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında hayata geçirilen Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması’nın (SKDM) geçiş sürecinin 2025 sonunda tamamlanacağını ve 1 Ocak 2026 itibarıyla mali yükümlülüklerin başlayacağını hatırlattı. Seza Çimento’nun, düşük toz emisyon değerleri ve yenilenebilir enerji yatırımlarıyla çevreci üretim yaparak bu değişikliklere hazır olduğunu belirtti. Ayrıca, yeşil çimentonun üretim ve satış payını artırmayı ve dijitalleşme ile süreç optimizasyonunu hedeflediklerini ifade etti.

Seza Çimento, INTERCEM İstanbul'da gösterdiği stratejik hamlelerle sektördeki yerini güçlendirmeye ve küresel pazarlarda daha etkin bir rol oynamaya devam ediyor.