'Sivrice'ye yaklaşık 100 milyon liralık yatırım yaptık'

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Şiş ile birlikte, Sivrice ilçesinde bulunan Güney Sahil yolundaki çalışmaları yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu.

'Sivrice'ye yaklaşık 100 milyon liralık yatırım yaptık'

Vali Toraman, bu projelerin kapsamında Sivrice'ye yaklaşık 100 milyon liralık yatırım yaptıklarını ifade etti.

Vali Toraman, özellikle Hazar Gölü çevresindeki altyapı ve üstyapı çalışmalarının önemine vurgu yaparak, şunları dile getirdi: "Hazar Gölü kıyısında bulunan Sivrice ilçemizde, hem altyapı hem de üstyapı çalışmalarıyla vatandaşlarımıza ve misafirlere daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla çeşitli yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Özellikle Hazar Gölü'nün kirlilikten korunması için kanalizasyon altyapısının iyileştirilmesi büyük önem taşıyor. Bu kapsamda Gezin köyünün kanalizasyon altyapısını rehabilite ettik ve yaklaşık 2.5 milyon TL'lik bir harcama yapıldı. Gezin köyündeki kanalizasyon sistemi artırma tesisine bağlandı ve gölün kirlilikten korunmasına katkı sağlandı. Toplamda 10 milyon TL harcama yapılarak Hazar Gölü çevresindeki yerleşim birimlerinin kanalizasyon sistemlerini güçlendirdik."

'Sivrice'ye yaklaşık 100 milyon liralık yatırım yaptık'

Vali Toraman, Sivrice'deki ikinci önemli altyapı yatırımının yol altyapısı olduğuna dikkat çekerek; "Gezin köyü ve Yoncapınar köyü yollarını iyileştirerek yaklaşık 8 milyon TL harcadık. Ancak en büyük proje, Hazar Gölü Güney Sahil Yolu oldu. Bu turistik yolun onarımını gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 55 milyon TL'lik harcama ile Plajköy'den başlayarak Sivrice ilçe merkezine kadar olan 22 kilometrelik yolun standartını iyileştiriyoruz. Toplamda kanalizasyon, yol ve diğer projelerle birlikte yaklaşık 100 milyon TL'lik bir yatırımı Sivrice ilçesine kazandırmış olacağız" şeklinde konuştu.

Bu projelerin tamamlanmasıyla Sivrice ilçesinin alt yapı ve ulaşım sorunları büyük ölçüde giderilmiş olacak.