Siyasi şov ile kimi kastetti?

AK Parti Alacakaya İl Genel Meclis Üyesi Abbas Yeğen'in Alacakaya ilçesinde grev yapan işçilerin eylemlerinin siyasi malzeme ve siyasi şov haline getirildiği açıklaması 'AK Parti içinde çatlak mı var?' şeklinde yorumlandı.

Siyasi şov ile kimi kastetti?

Alacakaya ilçesi Ferrokrom Fabrikası’nda çalışan işçiler bir süredir ücret ve sosyal hakları için grev yapıyorlar. Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı, Semih Işıkver ve Gürsel Erol işçilerin eylemlerine destek veren açıklamalarda bulundular.

Bugün ise AK Parti Alacakaya İl Genel Meclis Üyesi Abbas Yeğen bir açıklama yaparak, Alacakaya ilçesindeki madenlerde çalışan işçilerin eylemlerini siyasi rant haline getirenlere tepki gösterdi.

Yegen açıklamasında, "mağduriyetlik üzerinden siyaset yapılmaz, yapılmamalı. Süreç siyaset üstü bir süreç, kimsenin rahatlıkla kullanabileceği bir malzeme değil.” dedi.

AK Parti Alacakaya İl Genel Meclis Üyesi Abbas Yeğen’in açıklamasında kimlere itham ettiği bilinmezken AK Parti Milletvekilleri’nin de bu konuda destek açıklaması yapmış olması kafaları karıştırdı.

Bazı kesimler AK Parti içinde çatlak var diye yorumlarken bazı kesimler ise Milletvekilleri’ne Alacakaya bölgesi bizim kontrolümüzde siz karışmayın denildiği şeklinde değerlendirme yaptılar.