Sürücüler Dikkat! Zorunlu Kış Lastiği İçin Geri Sayım Başladı

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği uygulaması her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Aralık 2020 tarihi itibariyle başlayacak.

Sürücüler Dikkat! Zorunlu Kış Lastiği İçin Geri Sayım Başladı

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği uygulaması, her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Aralık 2020 tarihinde başlayacak.

1 Aralık 2020 tarihinde başlayacak olan zorunluğu kış lastiği uygulaması ile birlikte araçlarına kış lastiği taktırmak isteyen sürücüler, lastikçilerin yolunu tutmaya başladı

KURALA UYMAYAN ARAÇLARIN SÜRÜCÜLERİNE 885 LİRA CEZA KESİLECEK

Kamyon, çekici, tanker, otobüs gibi büyük araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastikleri ile kamyonet, minibüs ve ticari otomobillerin araca monteli tüm lastiklerinin yanı sıra, seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olması zorunlu. Kış şartlarında gerekli önlemlerin alınmaması halinde trafikteki risk oranı da artmaktadır. Doğru olmayan bir lastik seçimi trafik kazalarına yol açarken, en doğru lastik mevsime uygun lastik olarak seçilebilir. Kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık'ta başlayacak ve 1 Nisan 2021 tarihinde sona erecek.