Tahir Öztürk, Bakan Mustafa Varank ile görüştü

Milletvekilliği bitmesine rağmen, Elazığ ile ilgili her sorun ve projeye duyarlı davranıp sık sık Bakanlıklar nezdinde görüşmeler yapan 23 ve 26. Dönem Milletvekili Tahir Öztürk bugün de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile bir toplantı gerçekleştirdi. 

Tahir Öztürk, Bakan Mustafa Varank ile görüştü

Toplantıda öncelikli gündem maddesi; bu sene sonunda bitecek olan 6. bölge Teşviklerinin süresinin uzatılması oldu. 2016 yılında Tahir Öztürk’ün, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’a yoğun ısrarları sonucu son anda ilimiz yatırım teşviklerinde 6.bölgeye dahil edilmişti. Elazığ OSB’nin yatırım yapılabilir bir şehir haline gelmesi için uygulanan teşviklerden sonra, yaklaşık beş yıllık süre zarfında ise 1 milyar TL’yi aşan bir çok yeni yatırımla yüzlerce yeni istihdam sağlanarak şehrimizin ekonomisi canlandırıldı. 

Uygulanan bu teşviklerin en az bir yıl daha uzatılması konusunda Bakan Varank ile görüşen Tahir Öztürk, bu talebinin nedenlerini teker teker rakamlarla açıkladı. Bakan Varank ise konuya olumlu yaklaşarak, yeşil ışık yaktı.  Son beş yılda Elazığ’a yapılan yatırımların hacmini, istihdama ve ihracata katkısını detaylıca anlatan Tahir Öztürk; Şehrimiz için çok kritik bir öneme sahip olan teşvik süresinin uzatılması konusunda umutlu olduğunu ve Bakan Varank'ın destekleriyle en az bir yıl daha devam edebileceğini dile getirdi. 

Bunun dışında, küçük ve orta ölçekli işletmelerimizi de ihmal etmeyen Öztürk; Kosgeb destekleriyle alakalı da bazı talep ve önerilerde bulundu. 

Bakan Varank’a, şehrimizde savunma sanayi teknolojisinde de genç cevherlerimizin atılımlar yaptığını ve bu emeklerininde Teknofest’de ödüllendirildiğini anlatan Öztürk bu konuyla alakalı da bakandan destek istedi. 

Mustafa. Varank ile yaptıkları toplantının çok olumlu geçtiğini ifade eden Tahir Öztürk, "Şehrimiz adına önemli bir görüşme gerçekleştirdik. Memleketimizin sorun ve taleplerini bizzat Bakan Bey’e bildirerek destek istedik. Her konuda olumlu yaklaşan ve desteklerini esirgemeyen Mustafa Bey’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum ve taleplerimizin hayata geçeceğine inanıyorum" diyerek memnuniyetini ifade etti.