Teşekkürler Malatya!

Yakın iller, sürekli tatlı bir rekabet içinde lakin komşuların birinde ciddi bir sorun patlak verse hızır acil gibi imdada ilk etapta komşu şehirler yetişir. Nitekim komşumuz Malatya'da kötü gün dostu nasıl olunuru yine son derece güzel gösterdi. Elazığlıların sosyal medya hesapları üzerinden #SahipsizElazığ hashtagi ile başlattıkları kampanyaya ciddi bir destek veren Malatyalılar 'Elazığ üşürse Malatya donar! Canımız, kardeşimiz Elazığ'ımızın haklı taleplerine Malatya olarak sessiz kalmıyoruz. Elazığ'ın yanındayız' ifadeleri ve '#SahipsizElazığ #Elazığ #Malatya' hashtagleri ile gakgoların sesinin daha bir gür çıkmasını sağladılar.

Teşekkürler Malatya!

Yakın iller, sürekli tatlı bir rekabet içinde lakin komşuların birinde ciddi bir sorun patlak verse hızır acil gibi imdada ilk etapta komşu şehirler yetişir. Nitekim komşumuz Malatya’da kötü gün dostu nasıl olunuru yine son derece güzel gösterdi. Elazığlıların sosyal medya hesapları üzerinden #SahipsizElazığ hashtagi ile başlattıkları kampanyaya ciddi bir destek veren Malatyalılar; “Elazığ üşürse Malatya donar! Canımız, kardeşimiz Elazığ’ımızın haklı taleplerine Malatya olarak sessiz kalmıyoruz. Elazığ’ın yanındayız” ifadeleri ve ‘#SahipsizElazığ #Elazığ #Malatya’ hashtagleri ile gakgoların sesinin daha bir gür çıkmasını sağladılar. Bizler de; gakgoların sesine ses vererek, gakgoların haklı taleplerine duyarsız kalmayan komşumuz Malatya’yı tebrik ediyor ve komşuluk dediğin böyle oluru herkese gösterdikleri için ayrıca teşekkür ediyoruz.

Güzel şeyleri gündemde tutmayı şehir olarak çok mu çok özledik. Lakin yaralarımız kapanmak bilmiyor üstüne birde yeni yaralar eklenip duruyor. Yani arkası gelmiyor dertlerimizin gibi bir haldeyiz.

GAKGOLARIN MORALİ SIFIRIN ALTINDA!***

Son zamanlarda gakgoların morali sıfırın altına düştü. Gakgoların morali nasıl sıfırın altına düşmesin ki?  24 Ocak Depreminin yaraları henüz kapanmamışken tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi ile de boğuşurken buldu gakgolar kendilerini. Herkes bir yara ile baş etmeye çalışırken gakgolar iki yaranın kapanması için mücadele göstermek zorunda kaldı.  Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazetede yayımlanan ve 01.01. 2021 itibarı ile Elazığ OSB’nin 6. bölge teşviklerinden yararlanmayacağı haberi de Elazığlıların yaralarına hepten tuz biber ekti.

İNSANLARIMIZ NASIL DERTLENMESİN Kİ?***

Gakgolar geleceklerinden endişeli. Çünkü;  yıkılan evlerinin yerine kredi ile nasıl ev alabileceklerini karar kara düşünenler mi?  Alt üst olan işlerini nasıl yoluna koyacaklarına şaşıranlar mı? Yarın bugün ödemesi başlayacak kredilerini ne şekilde ödeyebileceklerini dert edinenler mi?  Okul sıkıntısı varken, yüz yüze eğitim kararı alınırsa çocuklarını nasıl okula gönderebileceklerinin endişesini taşıyanlar mı? Derseniz hepsi ne yazık ki memleketimizde mevcut!

SADECE KENTİMİZ DEĞİL, İNSANLARIMIZ DA AĞIR HASARLI!***

Yani sadece kentimiz değil, insanımız da ağır hasarlı!  Moralimizi yükseltecek bir şeyler olsun derken bir de geçtiğimiz haftalarda sel felaketi yaşayan Giresun’a hükümet çok ciddi destekler sağlarken, Elazığ’ın böylesi bir şey görmemesi gakgoların sabrını taşırdı ve bir çok Elazığlı #SahipsizElazığ hashtagh ile sesini sosyal medya aracılığıyla duyurmaya çalıştı.

DEPREMZEDELERİN DE YARASI ÇABUCAK SARILSAYDI DAHA İYİ OLMAZ MIYDI?***

Elbette hiçbir yerde afet yaşansın istemeyiz ama afet sonrası her ile farklı bir ayrımcılık yapılması da haliyle insanların tepkisine neden oluyor.  Nitekim de oldu! Giresun’da yaşanan sel felaketi sonrasında Giresun’a sağlanan imkanlarla Giresunlular yarasını hızlıca sarabilecek. Elbette olması gereken de bu!

GAKGOLAR, HAKLI SORULARINA TATMİN EDİCİ CEVAPLAR BEKLİYOR!

Ama bu gelişmelerin ışığında gakgoların kafasına takılan sorular da var. Gakgolar; Elazığ depreminin üzerinden 8 ay geçmesine rağmen hâlâ Elazığ’ın bu yarasının kapanmamış olması neden görülmez? Afetzedelere neden birbirinden farklı imkanlar sağlanır? Diye yönelttikleri sorulara tatmin edici cevaplar aramakta.

DEPREMZEDELER, SELZEDELERE TANINAN OLANAKLARDAN İSTİYOR!***

Depremzedeler, selzedelere tanınan imkanların neden kendilerine tanınmadıklarını sorguluyor. Selzedelere hibe varken, depremzedelere neden faizsiz kredi verilir? Selzedelere daha iyi ev fırsatları verilirken neden depremzedelere aynı olanaklar tanınmaz? Diyerek daha yaralarının kapanmadığını  bu kez sosyal medya hesapları üzerinden hatırlattı.

DEPREMZEDELER, SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN KENETLENDİ!

Ayrıca depremzedeler sosyal medya hesapları üzerinden  “Afetin ayrımı” olmaz demeyi de ihmal etmedi.  Günlerdir sosyal medya hesapları Elazığlıların dillerine pelesenk olan; “Elazığ sahipsiz” hashtagh ile dolup taşmakta. Elazığlılar burada birbiri ardına Elazığ’ın sorunlarına eğilmeyi ihmal etmeyerek, afetzedeler arasında yapılan bu ayrıma ne denli üzüldüklerini belirtiyor.

GAKGOLAR DİYARININ ASİL ÇIĞLIĞI; SOSYAL MEDYADAN YÜKSELİYOR!***

Sahipsiz Elazığ şeklinde bir hesap açıldı ve Elazığlılar seslerini buradan da duyurmaya çalışıyor.  Hesabı kuranlar bu hesabı neden kurduklarına da açıklık getirerek; “Bu hesap, suskun ve garip Elaziz’in haykıran sesi olmak üzere oluşturulmuştur. Elaziz’in kalbi var ama kalbinin dili yok! İşte bundan bizar… muradımız, adalet ve insafla gakgoşlar diyarının asil çığlığı olmaktır. Niyet hayır, akıbet hayır!” dediler ve kısa sürede Elazığlılar çektiği sıkıntıları dillendirmeye başladı. İşte Elazığ’ın sorunlarına yönelik sosyal medya hesaplarına yansıyan birkaç yorum…

 “HÜKÜMETTEN GELENLER, YANLIŞ TEŞHİS VE TEDAVİYE GİTTİ!”*

Sahipsiz Elazığ hesabına yansıyan ilk görüşlerden biri şuydu: Hükümet çok şey yaptı diyerek, rakam sıralıyorlar ya, işte bütün bu faaliyetler, yanlış teşhis ve tedaviye gitti. Bir kere yıkılan evler, derhal yıkılıp yerinde yapılabilirdi. Gelen yardımlar üleştirildikten sonra da farkı taksitle alınabilirdi.

“DEVLET BABA, EVLATLARININ ARASINDA AYRIMCILIK YAPMA!”***

Bir diğer kullanıcı ise; “Senin 2 evladın var. Farzet birine bir ev alıyorsun diğerine almıyorsun ne olur ya da evlatların babası için ne düşünür? Bir düşünün bakalım! ‘Devlet baba’ dedik ‘hak’ dedik ‘İslam’ dedik arkanızda durduk. Sen, sen ol evlatların arasında ayrım yapma!” diyerek devlet babanın ayrımcılık yapmaması gerektiğini ifade etti.

“BİR ŞEHRİN ÇEHRESİ KARARDI!”***

Depremin Elazığ’ımızda açtığı yaralara değinen bir diğer kullanıcı ise; “Işıl ışıl bir Elazığ’dan geriye büyük karanlıklar kaldı. Harput’tan bile izlerken orası Mustafapaşa mı? Abdullapaşa mı? yoksa İzzetpaşa mı? Belli oluyor bölge bölge karanlıklar… Sokaklarımız, evlerimiz, hayatlarımız ve nesillerin geleceği bir şehrin çehresi karardı” dedi.

ELAZIĞLI DEPREMZEDELERE, İLK DESTEK; MALATYALI DEPREMZEDELERDEN GELDİ!

Birbirinden farklı tweetler atılarak Elazığlıların yaralarının ne denli derin olduğu aktarılıp durulurken, Elazığlıların haklı çığlıklarını ilk duyan ve onlara destek veren de komşumuz Malatya oldu. Her ne kadar Elazığ ve Malatya arasında sürekli tatlı bir rekabet söz konusu olsa da her iki şehrinde depremzedeleri kenetlenerek birbirine destek oldu. Malatyalılar; “Elazığ üşürse Malatya donar! Canımız, kardeşimiz Elazığ’ımızın haklı taleplerine Malatya olarak sessiz kalmıyoruz. Elazığ’ın yanındayız” ifadeleri ve  ‘#SahipsizElazığ #Elazığ #Malatya’ hashtagleri ile gakgoların sesinin daha bir gür çıkmasını sağladılar.

DEPREMZEDELER SORUYOR: AFETZEDELERİN AYRIMI OLUR MU? ***

Elazığlı ve Malatyalı depremzedeler, Giresunlu selzedelere tanınan imkanlarla kendilerine sağlanan imkanları kıyaslamayı da ihmal etmedi. Elazığlılar; “Giresun’daki esnafa 50 bin TL hibe (geri ödemesiz), Elazığlı esnafa 50 bin TL kredi (geri ödemeli). Giresun köylerine 2 katlı ev, Elazığ köylerine 90 metrekare kulübe, Afetzedelerin ayrımı olur mu? “ dediler. Malatyalılar ise; “Giresun’daki esnafa 50 bin TL hibe (geri ödemesiz), Malatyalı esnafa 50 bin TL kredi (geri ödemeli). Giresun köylerine 2 katlı ev, Malatya köylerine 70 metrekare daire 400 bin TL. Afetzedenin ayrımı olur mu? “ diyerek bu ayrımcılığa isyan ettiler.

BAZI KURNAZLAR, HİBE İLE FAİZSİZ KREDİYİ AYNI ZANNEDİYOR! ELAZIĞLI’NIN AKLI İLE DALGA GEÇİYOR!***

Lakin gündem bununla çalkalanıp dururken, kimileri de milletin akılları ile dalga geçer şekilde Elazığlılara da kredi desteği sağlandı gibi ifadeler kullandı. Sanki hibe ile kredinin farkını bilmiyor insanımız gibi… Elazığlılar, bu kadar derdin arasında bir de laf cambazlığı yaparak, gündem değiştirme gayretinde olanlara kızmakla meşgul oluyor.  Haliyle Elazığlılar neden sorunların çözümünde ortak akıl oluşturulmak yerine bir de bizlere akıl tutulması yaşatılır? Demeden edemiyor.

BAŞKAN SADIKOĞLU: DEPREMİN ETKİLEDİĞİ İKİ ŞEHİRDE 6. BÖLGE TEŞVİKLERİ 5 YIL UZATILMALI!

Bizler de bir kez daha komşular arasındaki bu dayanışmanın son derece güzel olduğunu vurgulayarak; Malatya’nın güzel bir şekilde kötü gün dostu olduğunu da gösterdiği için mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Ayrıca Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu da Elazığ ve Malatya’nın 5 yıl daha 6. bölge teşviklerinden faydalanması gerektiğine dikkat çekerek, iki ilin depremden dolayı yeniden teşvik konusunda değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.  Başkan Sadıkoğlu sadece kendi ilini değil, komşusunun da sorununa eğilmiş oldu.

Haber Detay Görseli

Haber Detay Görseli

Haber Detay Görseli

Haber Detay Görseli

Haber Detay Görseli

Haber Detay Görseli

Haber Detay Görseli