TFF 2. Lig'den 1. Lig'e yükselmek için Play-Off sistemi nasıl işliyor?

TFF 2. Lig'de Play-off sistemiyle 1. Lig'e yükselme mücadelesi veren takımlar arasında kıyasıya bir rekabet yaşanacak. 2. Lig play-off sistemi nasıl işliyor, hangi takımlar finale kalacak? Detaylar haberimizde.

TFF 2. Lig'den 1. Lig'e yükselmek için Play-Off sistemi nasıl işliyor?

Futbolseverler, TFF 2. Lig play-off sistemi ve 1. Lig'e nasıl çıkılır? gibi soruların yanıtlarını araştırıyor. Peki TFF 2. Lig Play-Off sistemi nasıl işliyor? 1. Lig'e yükselmenin kuralları neler? Detaylar haberimizde!

TFF 2. Lig Play-Off Sistemi Nasıl İşliyor?

TFF 2. Lig'de play-off müsabakaları, iki grupta üç tur üzerinden gerçekleşir. İşte detaylar:

  • Play-Off’a katılan takımlar: Her iki grupta 2., 3., 4., 5. ve 6. sıradaki takımlar play-off’lara katılma hakkı elde eder.
  • Doğrudan 3. tur: Normal sezonu 2. sırada bitiren takımlar doğrudan 3. tura yükselir.
  • 1. Tur: 3. ile 6., 4. ile 5. sıradaki takımlar tek maç eleme usulüne göre karşılaşır. Maçlar, sıralamada daha üstte olan takımın sahasında oynanır.
  • 2. Tur: 1. tur galipleri çift maç eleme usulüne göre karşılaşır, ilk maçlar sıralamada altta olan takımın sahasında yapılır.
  • 3. Tur: 2. turu kazanan takımlar, lig 2.'leri ile çift maç eleme usulüne göre karşılaşır.
  • Final Maçı: Her iki grubun 3. turunu kazanan takımlar, tarafsız sahada tek maç eleme usulüyle final oynar. Kazanan, 1. Lig'e yükselen üçüncü takım olur.

1. Lig'e Yükselme Şansı: Play-Off Maçlarının Önemi

TFF 2. Lig play-off maçları, takımlar için Spor Toto 1. Lig'e yükselmek adına son şans niteliğindedir. Bu süreçte futbolseverler, TFF 2. Lig play-off sonuçları, TFF 2. Lig'den 1. Lig'e çıkma gibi aramaları yoğun şekilde yapıyor.