Ticaret Bakanlığı'na Elazığlı isim: Hemşehrimiz Aksoy'a yeni görev!

Elazığlı hemşehrimiz Mükerrem Aksoy, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Aksoy'un başarılı kariyer yolculuğu dikkat çekiyor.

Ticaret Bakanlığı'na Elazığlı isim: Hemşehrimiz Aksoy'a yeni görev!

Ticaret Bakanlığı bünyesinde uzun yıllardır önemli görevlerde bulunan 1978 Elazığ doğumlu Mükerrem Aksoy, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Aksoy, son olarak Ticaret Bakanlığı Tanıtım ve Fuarlar Daire Başkanlığı görevini başarıyla yürütüyordu.

Ticaret Bakanlığı'na Elazığlı isim: Mükerrem Aksoy'a yeni görev!

Mükerrem Aksoy’un Eğitim ve Kariyer Başarıları

Elazığ Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde eğitimine devam eden Aksoy, yüksek lisansını ABD Carnegie Mellon Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde ikincilikle tamamladı. 2010-2012 yıllarında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde misafir hoca olarak görev yaptı.

Ticaret Bakanlığı'ndaki Başarılı Kariyer Yolculuğu

Mükerrem Aksoy, 2000-2004 yılları arasında Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda Dış Ticaret Uzman Yardımcısı olarak kariyerine adım attı. 2004-2011 yılları arasında Dış Ticaret Uzmanı olarak görev aldı ve bu süreçte birçok önemli pozisyonda bulundu:

  • 2011-2012: Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Şube Müdürü
  • 2012-2014: Ekonomi Bakanlığı Protokol Müdürü
  • 2014-2018: Romanya Büyükelçiliği Bükreş Ticaret Müşaviri
  • 2018-2019: Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzmanı
  • 2019: Ticaret Bakanlığı Tanıtım ve Fuarlar Daire Başkanı

Bu görevlerinde elde ettiği tecrübeler ve başarıları sayesinde, Aksoy, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanarak kariyerinde bir adım daha ileriye taşındı.

Ticaret Bakanlığı'na Elazığlı isim: Mükerrem Aksoy'a yeni görev!

Aile ve Dil Bilgisi

Evli ve iki çocuk babası olan Mükerrem Aksoy, çok iyi derecede İngilizce bilmektedir. Aksoy’un Ticaret Bakanlığı’ndaki yeni görevi, hem bakanlık için hem de Elazığlılar için büyük bir gurur kaynağı oldu.