TKDK Elazığ'dan rekor hibe desteği!

TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü tarafından 2023 yılı değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda TKDK İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, 2023 başta olmak üzere son 10 yılda yapılan yatırım ve hibeler hakkında bilgi verdi.

TKDK Elazığ'dan rekor hibe desteği!

Elazığ'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından bir yılda 102 projeye 130,6 milyon lira hibe desteği verildiği bildirildi. Ayrıca, son 10 yılda ise 578 projeye toplamda 2,2 milyar lira destek sağlandığı belirtildi.

TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen 2023 yılı değerlendirme toplantısında, TKDK İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, kurumun son 10 yılda tarım, hayvancılık ve kırsalda 16 sektörde gerçekleştirdiği destekleri paylaştı. Yılmaz, 2023 yılında sadece bu yıl içerisinde 102 projeye 130,6 milyon lira hibe desteği sağlandığını ve bu desteğin Elazığ'ın kırsal kalkınmasına önemli katkılar sağladığını ifade etti.

TKDK'nın Elazığ'da en fazla hibe desteği veren 3. il olduğunu vurgulayan Yılmaz, 10 yıl içinde ise 578 projeye 2,2 milyar lira destek sağlandığını belirtti. Bu desteklerle birlikte kente 4,2 milyar liralık yatırım kazandırıldığını söyleyen Yılmaz, 2023 yılı içinde gerçekleştirilen projeler arasında süt çiftlikleri, besi çiftlikleri, kanatlı et üretim tesisleri, yerel eylem grupları, tulum peyniri üretim tesisleri, kırsal turizm otel projeleri, alabalık yetiştiriciliği çiftlikleri ve yenilenebilir enerji tesisi çatı üstü GES projelerinin bulunduğunu açıkladı.

Yılmaz, TKDK'nın Elazığ'daki faaliyetlerinin, bölgedeki doğrudan ve dolaylı istihdamı olumlu yönde etkilediğini, aynı zamanda ilimiz ticaretine ciddi katkılarda bulunduğunu belirtti. TKDK'nın gelecek dönemde de benzer başarıları hedeflediğini ve 2024-2025 hedeflerini şekillendirmeye başladığını ifade etti.

Toplantıya katılanlar arasında AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Elazığ OSB Başkanı Suat Öztürk ve gazeteciler de yer aldı.