TOKİ konutlarını fahiş fiyatlara kiraya verenler yandı! Dosya Bakan Kurum'a iletildi: İşte detaylar

Elazığ'da Deprem Konutlarının Fahiş Fiyatlara Kiralanması Sorunu Gündemde: Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Kayabaş, Bakan Kurum'a sunduğu dosyada acil düzenleme talep etti. Detaylar haberimizde!

TOKİ konutlarını fahiş fiyatlara kiraya verenler yandı! Dosya Bakan Kurum'a iletildi: İşte detaylar

Elazığ’da Deprem Konutlarının Fahiş Fiyatlara Kiralanması Sorunu Gündemde

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Elazığ Şube Başkanı Mehmet Kayabaş, deprem konutlarının fahiş fiyatlara kiraya verilmesi konusunu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a iletti. Başkan Kayabaş, hazırladığı talep dosyasında, TOKİ konutlarını yüksek fiyatlara kiraya veren hak sahiplerine karşı düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı.

Deprem Konutları ve Kiralama Sorunları

Mehmet Kayabaş, Bakan Kurum ile yaptığı görüşmede, deprem sonrası yapılan sosyal konutların uygun şartlarda ihtiyaç sahiplerine verilmesine rağmen, bazı hak sahiplerinin bu konutları fahiş fiyatlarla kiraya verdiğini belirtti. Kayabaş, deprem konutlarının taksit ödemelerinin 600 TL ile 1800 TL arasında olduğunu, ancak bu konutların aylık 8.000 TL, 10.000 TL, hatta 15.000 TL’ye kiraya verildiğini ifade etti.

Bakan Kurum'a tek anlamlı talep Başkan Kayabaş'tan geldi: İşte detaylar

Talep Dosyasındaki Öneriler

Başkan Kayabaş’ın Bakan Kurum’a ilettiği talep dosyasında şu ifadelere yer verildi:

“Deprem öncesi ve deprem sonrası bakanlığınızca yapılan sosyal konutları ihtiyaç sahibi vatandaşlara uygun şartlarda verilerek yaraları sardınız. Sosyal konutları ve deprem konutlarını azami Devlete ödeme taksiti 600 TL 1000 TL ile 1800 TL olarak ödemeler devam ederken fırsatçı vatandaşlar evlerini aylık olarak 8.000 TL, 10.000 TL, 15.000 TL ye kiraya veriyorlar. TBMM deprem afetinden mağdur olan 11 il için olağan üstü hal yasası çıkardı. Bu yasayı göz önüne alarak deprem bölgesinde sosyal konurlardan ve afetten hak sahibi olup da devlete ödenen taksit tutarının üstünde kiraya verenlerin Olağana üstü hal kapsamın göz önünde bulundurularak konutlarını kiraya verenleri ikaz edilerek devlete ödenen taksit tutarını geçmeyecek şekilde kiraya vermeleri sağlanmalı. Aksi durumda sözleşmelerini iptal edilmesini gerekirse o konutlarda ikamet edenlere tahsis edilmesini ivedilikle talep ediyoruz Sayın Bakanım iki kez ağır deprem travmasıyla sarsılan keza üstüne Covid virüsünün yarattığı ekonomi dar boğazla esnaf ve toplumu tam bir ekonomi yıkımla karşı karşıya kalan 11 ili kapsayan deprem bölgesi ayağa kalkana kadar pozitif ayrımcılık yapılması gerekir. Bu yüzden pirimin ödemekten acze düşen deprem bölgesi esnaflarının yeni vergi yasaları hükümlerinden ve tasarruf genelgesinden muaf tutulmasını talep ediyoruz”

Çözüm Bekleniyor!

Başkan Mehmet Kayabaş, deprem konutlarının fahiş fiyatlara kiraya verilmesi sorununa acil çözüm bulunması gerektiğini ve hak sahiplerinin bu konuda bilinçlendirilmesinin önemini vurguladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a iletilen bu taleplerin, deprem bölgesindeki mağduriyetlerin giderilmesine katkı sağlaması bekleniyor.