Toraman bayramda yola çıkacaklara uyarılarda bulundu

Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman bayramda yola çıkacaklara uyarılarda bulundu. Başkan Toraman şoför esnaflarına yardımcı olunmasını isteyerek yola çıkacakların muhakkak kurallara uymasını istedi.

Toraman bayramda yola çıkacaklara uyarılarda bulundu

İlimizde şehir içi ulaşımın sıkıntılı olduğunu ifade eden Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman; “İlimizde 24 Ocak 2020 Deprem sonrası şehir içi trafik akışında yaşanan aksamalar var. Binaların yıkılmasından kaynaklı; sokaklarımız daraldı. Şehir içi çalışan araçlarımız; çalışırken zorlanıyor ve bundan dolayı zaman zaman gecikmeler oluyor. Bundan dolayı vatandaşlarımız bu konuda sabırlı davranmaları, durakta çalışan şoförlerimize yardımcı olmalarını diliyoruz” dedi.

“UYARILARI DİKKATE ALIN!”

Pandemiden dolayı maskesiz yolcu alınmadığına şoför dahil araç içerisindeki herkesin maske takması gerektiğini belirten Başkan Toraman; şehir içi ulaşım sağlayan araçların da sık sık  dezenfenkte edildiğini belirtti. Başkan Toraman; “Seyahat halinde iken  kurallara harfiyen uyun. Uykusuz, yorgun olarak asla yola çıkmayın ve sık sık mola verin. En önemlisi uyarıları mutlaka dikkate alınız” dedi.

Vatandaşlarımızın Bayram tatili öncesinde yola çıkmadan araç bakımlarını yaptırmalarını muayene, zorunlu sigorta varsa kasko sigortalarının poliçe sürelerini kontrol etmeleri mağduriyet yaşanmaması için kasko poliçelerine ek teminat olarak yol yardımlarını ekletmeleri çekici hizmetlerini yapmaları menfaatlerine olacaktır. Şehir içi toplu taşıma yapan minibüscü esnaflarımızın, servisçi, taksici ve diğer taşıma yapan esnaflarımızın bayramın ruhuna yakışır şekilde vatandaşların mağdur edilmemeleri ve gerekli özeni göstermeli” dedi.

“KEMERİNİZİ TAKIN, SEYİR HALİNDE TELEFONLA KONUŞMAYIN”

Uzun ve kısa yol ayrımı yapmadan tüm sürücülerin seyir halinde iken mutlaka emniyet kemerlerini başta sürücüler olmak üzere tüm yolcuların takmalarını isteyen Başkan Toraman, “Unutmayalım ki emniyet kemerinin hayat kurtardığı bilinmektedir. Bunun için bütün sürücü ve yolcuların emniyet kemerlerini harfiyen takmaları kendi faydalarına olacaktır. Diğer bir önemli konu ise seyahat esnasında sürücülerin telefonlarını kapatmalarını istiyoruz. Çünkü meydana gelen kazaların yüzde 95’i sürücü kusurundan kaynaklanmaktadır. Bunun sebebi ise direksiyonda iken telefonla konuşmak, mesajlaşmak, sigara içmek, yorgunluk, aşırı hız ve kurallara uymamak olarak özetleyebiliriz. Tüm tedbirlere rağmen tatillerde kazalar yüzde yüz artış gösteriyor. Bilânçonun ağır olması bayramlarında neşesini kaçırıyor. Halen yaşanan acılardan ders almıyoruz. Direksiyonda ne kadar az zaman geçirirsek o kadar az kaza olur. Bayramda yola çıkacaklara hayırlı yolculuklar diler. Tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutlar. Huzur, barış ve sağlık içerisinde güzel bir bayram temenni ederim” diyerek sözlerini noktaladı.