Tunceli Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinden denetim!

Tunceli Ticaret İl Müdürlüğü Ekipleri, Şehir Genelinde ve 7 İlçede Denetim Gerçekleştirdi.

Tunceli Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinden denetim!

Tunceli Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezi ve çevresindeki 7 ilçede geniş kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde özellikle etiket kontrollerine ve fahiş fiyat uygulamalarına yönelik titiz bir inceleme yapıldı.

Tunceli Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinden denetim!

Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, denetim kapsamında işletmelerdeki etiketlerin uygunluğunu kontrol ederken, aynı zamanda fiyatların adil bir şekilde belirlenip belirlenmediğini de gözlemledi. Özellikle kafe ve restoranlara yönelik yapılan denetimlerde, 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla zorunlu hale getirilen fiyat listesi uygulamasına da özel bir önem verildi.

Tunceli Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinden denetim!

Esnafa Resmi Bilgilendirme Yapıldı

Denetimlerin yanı sıra, Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından kafe ve restoranların giriş-çıkış noktaları, kasa ve masalarda bulundurulması gereken fiyat listesi hakkında esnaflara resmi bir bilgilendirme yapıldı. Bu uygulamanın, hem tüketicilere şeffaf bilgi sağlama amacını taşıdığı hem de işletmeler arasında rekabeti adil bir zeminde sürdürmeyi hedeflediği belirtildi.

Tunceli Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinden denetim!

İl Müdürü Topal: "Denetimler Devam Edecek"

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Tunceli Ticaret İl Müdürü Kayahan Topal, "Sayın Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu’nun ve Ticaret Bakanlığı’mızın talimatları doğrultusunda, sadece şehir merkezi değil, Tunceli ilimizin tüm ilçelerinde ekiplerimiz tarafından denetimlerimizi gerçekleştirdik. Gelecek süreçte de belirli periyotlar dahilinde, şehir merkezi ve ilçelerimizdeki denetimlerimize devam edeceğiz. Bakanlığımızın talimatlarını yerine getiren esnaflarımıza teşekkür ediyor, eksikleri bulunan diğer işletme sahiplerimize de bu eksikliklerini gidermeleri için hem bilgilendirme yapıyoruz hem de bu eksikliklerin giderilmesi için belirli bir zaman tanıyoruz" dedi.