Üniversitelerin açılmasıyla ilgili önemli açıklama!

Üniversitelerde yüz yüze eğitime başlanması için öğrencilerin beklediği açıklama geldi. YÖK aşılama çalışmalarına akademik personellerinin de dahil edilmesini istedi. Önlisans ve lisans eğitim alan öğrenciler için Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Üyesi üniversitelerin kendi koşulları ve şartları ile yüz yüze eğitime karar verebileceğini ifade etti. Peki üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversitelerin açılmasıyla ilgili önemli açıklama!

Üniversitelerin açılma tarihi, milyonlarca 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite eğitimi alan öğrencilerin gündeminde ilk sırada yer alıyor. Aşılama çalışmalarına başlanacak olması ve alınan tedbirlerin sonuçlarının gözle görülebilir bir şekil almasının ardından eğitim öğretime en azından kademeli olarak dönülmesi için yetkililer tarafından yapılan açıklamalar öğrenciler tarafından takip ediliyor.  Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda  Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi  İlhan öğrencileri heyecanlandıran bir açıklama yaptı. Üniversitelerin alt yapı ve kapasite değerlendirmesi yapması gerektiğini vurgulayan İlhan alk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı 15 Şubat sonrası ikinci dönem başladığında bu durumun masaya yatırılacağı üzerinde durdu. Peki üniversiteler bahar döneminde açılacak mı? İşte üniversitelerde yüz yüze eğitimle ilgili yapılan kritik açıklama!

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan yapılan aşı çalışmalarını vurgu yaparak Bakanlığın değerlendirme yapacağını belirtti.

İkinci dönem için her fakülte ve üniversite kendi alt yapısı ve kapasitesinde değerlendirme yapması gerektiğini belirten İlhan “  Yine üniversitelerde uzaktan eğitime geçebilirler, yüz yüze eğitime geçebilirler, kısmi olarak yüz yüze eğitime geçebilirler. Süreyi biraz uzatarak yaz döneminde de eğitime devam edebilirler. Yeter ki risk azalsın.” dedi.

Üniversite öğrencilerinin okullarını çok özlediğini belirten İlhan biraz daha sabırlı olmak gerektiğinin altını çizerek “ Her üniversite kendi imkanları kendi eğitim koşulları kendi fakültesinin gerekleri doğrultusunda uzaktan eğitime ya da yüz yüze eğitime karar verecektir” dedi.

REKTÖRDEN KRİTİK AKADEMİK TAKVİM AÇIKLAMASI!

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. İbrahim Özcoşar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Pazartesi günü ilgili kurullarla konuşarak, resmileştirdikleri karar ile yüz yüze eğitim şartlarının oluşacağını umarak akademik takvimlerini ileri aldıklarını açıkladı. Mardin Artuklu üniversitesinde bahar dönemi 15 Mart’ta başlayacak.

AŞI PROGRAMINA DAHİL EDİLMESİ ÖNEM TAŞIYOR!

Yükseköğretim Kurulu, Sağlık Bakanlığına gönderdiği yazıda Yükseköğretim kurumlarında yüz yüze eğitim öğretim faaliyetlerinin en kısa sürede başlatılabilmesi ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için görev yapan öğretim üyesi, akademik personel ve idari çalışanların aşılanma çalışmalarına dahil edilmesi talebinde bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşının lojistik planlaması ile ilgili detayları ele alarak Acil Kullanım Onayını takiben tüm adımları hızlı bir şekilde hayata geçirmek için hazırlık yapıldığını açıkladı.  En önemli gündemlerinin aşılama çalışmaları olduğunu belirten Bakan daha önce yaptığı açıklamada gelen aşıların 14 gün sürecek teste tabi tutulacağını belirtmişti. Aşılarla ilgili çalışmalar sürerken test aşamasının sona ermesiyle kademeli olarak aşılamaların başlaması bekleniyor.