Üst geçitlerde asansörler çalışmıyor! Elazığlının çilesi kimin umurunda

Elazığ'da engelli bireyler, hamile kadınlar, çocuk arabalı anneler ve 65 yaş üstü vatandaşlar, çalışmayan asansörler nedeniyle üst geçitleri kullanamıyor. Elazığ Belediyesi'nin çözüm üretmemesi, vatandaşların tepkisine yol açıyor. 'Asansörler neden çalışmıyor?' sorusu ise hâlâ yanıt bekliyor.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Üst geçitlerde asansörler çalışmıyor! Elazığlının çilesi kimin umurunda

Elazığ'da ana arterlerde bulunan üst geçitler engelli, hamile, çocuk arabalı annelere ve 65 yaş üstü vatandaşlara engel olmaya devam ediyor. Üst geçitlere asansör yapıldı ama bir türlü kullanıma açılamadı. Elazığ Belediyesi’nin bu sorunu çözmek için hiç bir gayretinin olmaması vatandaşın dikkatinden kaçmıyor.

Üst geçitlerde asansörler çalışmıyor! Elazığlının çilesi kimin umurunda

Elazığ'da engelli, hamile, çocuk arabalı annelerin ve 65 yaş üstü vatandaşlar için büyük sorun teşkil eden ana arterlerdeki üst geçitler, halen engel olmaya devam ediyor. Defalarca gündeme getirilen ve sorunun çözümü noktasında herhangi bir adım atmayan Elazığ Belediyesi'nin bu tavrı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Bu üst geçitlerdeki çalışmayan asansörler nedeniyle Elazığ'da yaşayan engelli, hamile, çocuk arabalı anneler ve 65 yaş üstü vatandaşlar halen tehlikeli yollarda hayatlarını riske atmak zorunda kalıyor.

Üst geçitlerde asansörler çalışmıyor! Elazığlının çilesi kimin umurunda

 

Engelli, hamile, çocuk arabalı annelerin ve 65 yaş üstü vatandaşların kullanımı için özel olarak tasarlanan ve bu tarz projeler yapılırken projeyi yapan ilgili firmanın söz konusu üst geçitteki asansörlerin çalışır bir vaziyette ilgili kuruma teslim edilmesi teknik ve uygulama şartnamelerinde yer alırken, belediye kontrol ekibi tarafından çalışır vaziyette teslim alınması gereken asansörler, aradan yıllar geçmesine rağmen, çalışmaması ve atıl bir durumda bırakılıp, çürümeye terk edilmesi hem devlet malının gereği gibi korunmaması, hem de halka hizmete sunulamamasının büyük acziyet göstergesi olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Vatandaşların bir türlü kullanamadığı üst geçitlerdeki asansörlerin neden çalışmadığı hakkında ilgili kurumun hala neden harekete geçmediği ise merak konusu oldu.

Üst geçitlerde asansörler çalışmıyor! Elazığlının çilesi kimin umurunda

Vatandaşlar Tepkili!

  • Ahmet Y. (65 yaşında): "Her gün bu üst geçidi kullanmak zorundayım ama asansörler çalışmadığı için büyük zorluk yaşıyorum. Merdivenleri çıkmak benim için çok zor. Belediye bu soruna bir çözüm bulmalı."
  • Ayşe D. (Hamile): "Hamile olduğum için merdivenleri çıkmak çok zor geliyor. Asansörler çalışmıyor ve bu durum beni çok zorluyor. Yetkililerden acil çözüm bekliyoruz."
  • Zehra Y. (Engelli): "Tekerlekli sandalyeyle üst geçidi kullanamıyorum. Asansörler çalışmadığı için tehlikeli yollardan geçmek zorunda kalıyorum. Bu durum hayatımı riske atıyor."
  • Emine A. (Çocuk arabalı anne): "Çocuğumla birlikte üst geçidi kullanmak imkansız. Asansörler çalışmıyor ve merdivenlerden inip çıkmak çok zor. Belediyenin bu duruma acilen müdahale etmesi gerekiyor."

Elazığ'da çeşitli yerlerde özellikle ana arterlerde vatandaşların sözde hizmetine sunulan, halen kullanılamazken, atıl bir durumda bekleyen üst geçitlerdeki asansörler vatandaşa hizmet edeceğini günü bekliyor.