Uzmanından uyarı: 'Güneş ışınları ciltte yaşlanmaya neden olabilir'

Güneş ışınlarının ciltte kırışıklığa, lekelenmesine ve yaşlanmaya neden olduğunu belirten güzellik uzmanı Yaren Şık, cilt bakımında ve güzelliğinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi.

Uzmanından uyarı: 'Güneş ışınları ciltte yaşlanmaya neden olabilir'

Güneşin Cilde Etkileri

Güneş ışınlarının cilt sağlığı üzerindeki etkilerine dikkat çeken Yaren Şık, güneşin ciltte kırışıklık, leke ve yaşlanma gibi olumsuz etkilere yol açabileceğini vurguladı. Özellikle yaz aylarında güneşe maruz kalmanın cilt için risk oluşturduğuna işaret etti.

Cilt Güzelliği ve Koruma İçin Öneriler

Cilt güzelliğini korumak ve güneşin zararlı etkilerinden korunmak için Şık'ın önerileri şu şekildedir:

  • Doğru Güneş Kremi Seçimi: Güneş kremi seçerken cilt tipinize uygun bir ürün tercih etmek önemlidir. Farklı cilt tipleri için farklı faktörlerde güneş kremleri bulunur. Hassas ciltlere sahipseniz, uygun faktörde ve hassas ciltlere özel olanları tercih etmelisiniz.
  • Yağlı Ürünlerden Kaçının: Gözenekleri tıkayabilecek yağlı cilt bakım ürünlerinden uzak durmalısınız. Özellikle yaz aylarında cildinizin nefes almasını sağlayacak hafif ürünleri tercih etmelisiniz.
  • Cildi Soyma İşlemi Dikkatli Yapılmalı: Yaz aylarında cilt bakımı yaparken aşırı derecede soyma işlemi yapmaktan kaçınılmalıdır. Bu tür işlemler güneş nedeniyle ciltte lekeler bırakabilir.
  • Güneş Kremi Kullanımı: Güneş kremi, yaz ve kış demeden düzenli olarak kullanılmalıdır. Cilt koruması için önemlidir.
  • Nemlendirme Önemlidir: Cildin nem dengesini korumak da yaz aylarında önemlidir. Cilt tipinize uygun nemlendiricileri kullanarak cildinizi nemlendirmelisiniz.

Öte yandan Cilt bakımının sadece dış etkenlere karşı değil, içten gelen bir özen gerektirdiğini belirten Yaren Şık, sağlıklı bir cilt için güneş kremi ve uygun nemlendiricilerin kullanılmasının önemini vurguladı. Cilt bakımına düzenli olarak özen göstermenin cildin genç ve sağlıklı kalmasına yardımcı olduğunu hatırlattı.