Vali Erkaya Yırık'ın '19 Ekim Muhtarlar Günü' Mesajı

Elazığ Valisi Erkaya Yırık '19 Ekim Muhtarlar Günü' nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Yırık mesajında 'Kamu hizmetlerinin daha etkin, verimli, şeffaf ve süratli bir şekilde yürütülmesinde önemli rol oynayan ve çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından birini teşkil eden 'Muhtarlık Müessesesi'  halk ile devlet kurumları arasında doğrudan köprü görevi görmektedir.' dedi.

Vali Erkaya Yırık'ın '19 Ekim Muhtarlar Günü' Mesajı

Vali Yırık mesajın devamında Yerel demokrasimizin en kadim uygulamalarından birisi olan muhtarlık, demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturarak çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında çok önemli bir misyonu yerine getirmektedir.

Muhtar, seçilmiş kişi olarak Devletin halkla olan en sıcak temas noktasıdır. Bu açıdan vatandaşlarımızın ihtiyaç, sorun ve beklentilerinin yetkili makamlara ulaştırılmasında ve takibinin yapılarak çözüm üretilmesi noktasında demokratik sistemin vazgeçilmez paydaşlarıdır.

Bu önemli misyonları ve fonksiyonları nedeniyledir ki muhtarlarımız, daha da ön plana çıkmış ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayarak her kademedeki kamu kuruluşlarında daha çok saygı görmekle birlikte bunu hak eden ve talepleri daha özenle değerlendirilen kişiler olmuşlardır.

İlimizde de gerek mahalle, gerekse köy muhtarlarımız kamu kurum ve kuruşlarımızla yakın bir işbirliği içerisinde bulunarak halkımızın sorunlarının çözümünde büyük rol oynamakta bu minvalde muhtarlarımızla yapmış olduğumuz  buluşmalar bundan sonraki süreçlerde de  devam edecektir.

Bu vesile ile İlimizde görev yapan tüm köy ve mahalle muhtarlarımızın “Muhtarlar Günü”nü  tebrik eder, çalışmalarında üstün başarılar dilerim. dedi.