Vali Erkaya Yırık'tan Elazığspor Açıklaması

Elazığ Valisi Erkaya Yırık geçtiğimiz gün ziyaret ettiği Elazığspor Kulübü'nde Başkan Selçuk Öztürk'ün kulübün sıkıntılarını anlattığını, temsilcimizin sezon sonu kampını gerçekleştirebilmesi adına kendisinden malzeme desteği talebinde bulunulduğunu kaydederken 'Elazığspor Kulübü'ne malzeme yardımı noktasında benim yapabileceğim bir şey varsa buna yapacağım.' dedi.

Vali Erkaya Yırık'tan Elazığspor Açıklaması

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, geçtiğimiz gün Elazığ Fırat Gazetesi’ni ziyaret etti. Vali Yırık ziyareti esnasında Elazığspor, Birevim Elazığ İl Özel İdare Basketbol Takımı ve sporla ilgili sorularımızı da yanıtladı.

“SELÇUK ÖZTÜRK KULÜBÜN SIKINTILARINDAN BAHSETTİ”

Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile birlikte Elazığspor Kulübü’nü ziyaret eden Vali Erkaya Yırık’a ilk olarak temsilcimizin transfere engel borçlarının ortadan kaldırılması konusunda bir talebin olup olmadığını sorduk. Vali Yırık Elazığspor Kulübü Başkanı Selçuk Öztürk’ün kulübün sıkıntılarından bahsettiğini belirterek; “Geçtiğimiz gün Elazığspor Kulübü’nden tarafıma bir davet geldi. Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk beyin davetinde Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da vardı. Selçuk bey kulübün bir takım sıkıntılardan bahsetti. Bu konular transfer tahtası ve mahkemelik olan borçlarla ilgiliydi. Tabi bu borçların nasıl ödenebileceği konusunda şu an net bir bilgim yok.” dedi.

“ELAZIĞSPOR’A MALZEME YARDIMI KONUSUNDA YAPABİLECEĞİM BİR ŞEY VARSA YAPACAĞIM”

Öte yandan Elazığspor’un sezon sonu kampını gerçekleştirebilmesi adına kendisinden malzeme desteği talebinde bulunulduğunu kaydeden Vali Yırık; “Tabi ancak bildiğim bir şey var, Elazığspor’un borçları konusunda acilen ödemeler gerekiyor. Onun dışında hali hazırda kampların başlaması için malzeme talebinde bulundular. Elazığspor Kulübü’ne malzeme yardımı noktasında benim yapabileceğim bir şey varsa buna yapacağım. Ancak birkaç milyon TL’ye tekabül eden rakam var. Buna bu şartlarda bir şey diyemiyorum.”ifadesinde bulundu.

“KULÜBÜMÜZÜN AVRUPA’DAN GERİ KALMAMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİM”

Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele eden ve bu sezon Avrupa kupalarında ilimizi ve ülkemizi temsil edecek olan Birevim Elazığ İl Özel İdare Basketbol Takımı konusundaki sorularımızı da yanıtlayan Vali Yırık; “Bana ilk geldiğimde sordular; böyle bir kadınlar basketbol kulübümüzün olduğunu söylediler. Bu sezon da takım Avrupa’ya gidecek. Bunu da belirttiler. Ben de kendilerine; kulübümüzün Avrupa’dan geri kalmaması gerektiğini, bizi temsil eden bir spor kulübü olarak ismimizi duyursunlar dedim. Bununla ilgili olarak da kulübümüze Birevim firması kulübe de sponsor. Bu sponsorluk da devam edecek.” diye konuştu.

“SPOR ÖNEMLİ VE ÖNEMSİYORUZ”

Sporu önemsediğini dile getiren Elazığ Valisi Erkaya Yıkrık son olarak şunları söyledi; “Takım inşallah altyapıya önem verecek. Ancak bizler de üzerimize düşenleri yaparız. Sonuçta spor bizim, Özel İdare olarak destekleyebileceğimiz, yatırım yapabileceğimiz yerlerden birisi. Spor çoğalsın. Çünkü sporun profesyonel olmasıyla birlikte çocuklarımız, gençlerimiz, insanlarımız spor noktasında bir girişim de kazanmış olurlar. Spor önemli ve önemsiyoruz.”

İbrahim KARAKULAK