Vekil Açıkkapı'dan esnafa destek mesajı!

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından esnaf kredilerine uygulanan yeni faiz oranlarının Elazığ'ı da kapsaması adına girişimlerde bulunduklarını açıkladı.

Vekil Açıkkapı'dan esnafa destek mesajı!

Elazığ’ın, depremden etkilenen diğer illerle birlikte muaf tutulması gerektiğini savunan Açıkkapı, gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

YENİ FAİZ DÜZENLEMESİNE ESNAFTAN TEPKİ!

Geçtiğimiz günlerde esnaf kooperatiflerine ulaştırılan bir genelge ile Hazine ve Maliye Bakanlığı destekli esnaf kredilerinin faiz oranları artırıldı. Bu düzenlemeden, depremden etkilenen 5 il ve 2 ilçe muaf tutulurken, Elazığ bu iller arasında yer almadı. Bu durum, Elazığ’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları (STK) ve esnaf odaları tarafından tepkiyle karşılandı. STK’lar, Elazığ’ın da muaf tutulan iller arasına dahil edilmesi gerektiğini belirten açıklamalarda bulundu.

AÇIKKAPI'DAN ESNAFA DESTEK MESAJI

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, yeni faiz düzenlemesi ile ilgili olarak depremlerden etkilenen Elazığ esnafının mağduriyet yaşamaması adına girişimlerde bulunduklarını duyurdu. Açıkkapı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“22 yıllık AK Parti iktidarlarımızla, Cumhuriyet tarihimiz boyunca hiç olmadığı kadar, kıyas götürmez bir şekilde kamu bankalarımız vasıtasıyla esnafımızın her daim yanında olduğumuzu; yatırım, istihdam, üretim noktasında ilimize ve ülkemize katma değer sağlayan esnaflarımızın mutluluğunu öncelediğimizi belirtmek isterim. Elazığ Milletvekili olarak, Elazığ esnafının ihtiyaç duyduğu uygun kredilere ulaşması noktasında nasıl bir çaba sarf ettiğimi, birçok esnaf oda başkanlarımızın ve Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin en iyi bilenlerden olduklarını düşünüyorum.”

"ELAZIĞ BU DÜZENLEMEDEN MUAF TUTULMALI"

Ejder Açıkkapı, Halk Bankası'nın Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi aracılığı ile esnaflara kullandırdığı kredi faiz oranlarının deprem bölgesindeki bazı iller ve ilçeler dışında Türkiye genelinde güncellenmesi sonrasında Elazığ’ın bu düzenlemeden muaf tutulması gerektiğini belirtti. Açıkkapı, “2020 ve 2023 depremlerinden etkilenen ilimizdeki birçok esnaf oda başkanının tarafımıza ulaştıkları ilk andan itibaren konuyla alakalı ilgililerle temasa geçtiğimizi ve ilimizin yeni güncellemeden neden etkilenmemesi gerektiğini gerekçeleriyle aktardığımızı, konuyu takip ederek çözüme kavuşması noktasında çalışmalarımızın devam ettiğini, edeceğini belirtmek isterim” dedi.

"DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR!"

Konuyla ilgili değerlendirme çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Açıkkapı, “Değerlendirme sonrasında oluşacak sonuç konusunda kamuoyumuz ve esnaflarımıza bilgilendirme yapılacağını ifade ederek, hemşehrilerimizi ve esnaflarımızı selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Elazığ esnafının kredi faiz oranlarındaki artıştan muaf tutulması, bölgedeki ticari faaliyetlerin sürdürülebilirliği ve ekonomik istikrar açısından büyük önem taşırken, bölgedeki esnaf ve STK’ların bu taleplerinin Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından değerlendirilmesi ve olumlu bir sonuca bağlanması bekleniyor.

Bu kapsamda, Elazığ’daki esnaflar ve ticaret odaları, yetkililerden gelecek olumlu haberi beklerken, uzmanlar, faiz düzenlemesinin Elazığ için de gözden geçirilmesi, şehrin ekonomik toparlanma sürecine önemli bir katkı sağlayacağı ve Elazığ’ın taleplerinin karşılanması, bölgedeki esnafın rahat bir nefes almasını sağlayacak ve ticari faaliyetlerin devamlılığına destek olacağı belirtti.