Vekil Erol'dan Elazığspor Açıklaması

Elazığspor Kulübü ile ilgili yaşanan son gelişmeler hakkındaki görüşlerini Elazığ Fırat Gazetesine açıklayan CHP Milletvekili Gürsel Erol, Giresunspor'a yapılan maddi desteğe rağmen bordo-beyazlıların henüz destek görmemesinin ilimizin sahipsizliğini bir kez daha gözler önüne serdiğini kaydetti. Erol, ilimizin iktidar mensubu siyasilerini sert bir dille eleştirirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu talebinde bulunduğunu, bu talebe olumlu geri dönüş olduğu takdirde Erdoğan'a Elazığspor'un yaşadığı sıkıntıları anlatacağını söyledi.

Vekil Erol'dan Elazığspor Açıklaması

Elazığspor Kulübü’ne zaman zaman maddi ve manevi destekler veren CHP Milletvekili Gürsel Erol, bordo-beyazlı camiada yaşanan son gelişmeleri değerlendirirken, iktidar parti siyasilerine de sert eleştirilerde bulundu.

Giresunspor Kulübü’ne destek verildiği halde Elazığspor’un her hangi bir maddi destek alamadığını ve bu durumun ilimizin sahipsizliğini bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade eden Erol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu talebinde bulunduğunu, bu talebe olumlu geri dönüş olduğu takdirde Erdoğan’a Elazığspor’un yaşadığı sıkıntıları anlatacağını söyledi…

İşte CHP Milletvekili Gürsel Erol’un çarpıcı açıklamaları…

'DEMEK Kİ HAKİKATEN ELAZIĞ ÜZERİNDE SAHİPSİZLİK VE TALİHSİZLİK VAR, BU AÇIK'

“”Sahipsiz Elazığ” dendiği zaman AK Parti Milletvekili “Sahipsiz Elazığ” diyenlerle ilgili ağza alınmayacak, bir siyasetçinin, bir yurttaşın bir ağzına almayacağı, kendi hemşehrilerinin kanıyla ilgili bir sorgulama sürecini başlattı. Ben söyledim, dedim ki; bu 28 Şubat zihniyetidir. Sapık zihniyet, ister sağda ister solda olsun sağlıksız bir zihniyet, toplum düşmanı demektir. 28 Şubat’ta insanlar başörtüsünden, giyiminden, kuşamından dolayı ne kadar dışlandılar ise bugün insanların kanı üzerinden siyaset yapmak, insanlara kansız demek aynı zihniyettir. İnsanları siz ayrıştıramazsınız. Herkesin soyu, sopu, yaşam tarzı kendi şerefidir. Buradan şuraya geleceğim; Elazığ depreminden sonra Giresun’da sel felaketi yaşandı.  Milletvekilleri kalkıp dedi ki burada hibeler verildi ama kaç kişiye verildi? Sayısal olarak bu değerlendirildi. Halbuki devletin katkısı sayısal olarak değerlendirilmez. Devletin katkısı yapılıp yapılamıyor diye değerlendirilir. Devletin bunu yapma gücü var mı diye sorarsınız. Bakıyoruz devlet bu gücünü Giresun’da kullandı. Giresun’da kaç tane mağdur varsa devlet hepsine destek vermiş. Elazığ’a bakıyoruz mağdur sayısı daha fazla. Sayısal anlamda bu değerlendirmeyi yaptığınızı varsayalım. Peki, Giresunspor’a 23 Milyon TL destek veriyorsunuz da, Giresun’un nüfusunun iki katı büyüklüğünde bir nüfusa sahip bir ilin spor kulübüne neden destek vermiyorsunuz? Sonuçta Elazığspor Kulübü de aynı sorunları yaşıyor. Orada bir ilçede sel felaketi oldu. Burada iki il, bir çok ilçenin etkilendiği bir deprem yaşandı. Giresunspor’a destek verecekseniz Elazığspor’a da vereceksiniz. Demek ki hakikaten Elazığ üzerinde sahipsizlik ve talihsizlik var, bu açık.”

'TOPLANTILAR YAPTILAR, KAMPANYALAR GERÇEKLEŞTİRDİLER, VAATLER VERDİLER… HEP YALAN, DOLAN'

“Elazığ Belediye Başkanı ve milletvekillerinin Elazığspor’a katkılarının ne olduğu konusuna gelelim. Geçtiğimiz sezon da bir çok toplantı yapıldı. Hatta bir ara dönemin valisi de dahil olmak üzere kalabalıkla havaalanında karşılama yapıldı. Bu da neden yapılmıştı hala anlayamıyorum. Transfer tahtası açıldı diye yapıldı deniyor ancak demek ki o dönem de mevcut borçlar ödenmemiş anlaşılan. O günü geçiştirmişler. Şunu söylemek gerekiyor; Elazığspor Elazığ’ın kanayan yarası haline geldi. Çünkü yanlış da yönetilse, kötü durumda da olsa kentlerin marka değeri, herkesin benimsediği değerler vardır. Elazığspor Kulübü de Elazığlılar için son derece önemli. İsterse amatörde oynasın. Önemli olan konu ise bu değeri sahiplenme duygusu. Toplantılar yaptılar, kampanyalar gerçekleştirdiler, vaatler verdiler… Hep yalan, dolan! Zaten her şey yalan. Sadece Elazığspor değil ki! Yalan olmayan, kamuoyuna toplu iğne ucu kadar yaptıkları şeyleri söylesinler.”

'TEK BAŞIMA SEÇİLDİM VE TEK BAŞIMA MÜCADELE ETMEYE ÇALIŞIYORUM'

“Peki, Gürsel Erol ne yapıyor derseniz, benim gücüm elimden geldiği kadarıyla katkı sunmaya yetiyor. Geçtiğimiz günlerde Elazığspor’un altyapısının formalarını ve malzemelerin gönderdim. Başka branşlarda Elazığımızdaki spor kulüplerine de destek oluyorum. Ancak tek başıma nereye ve kime yetişebileyim? 600 bin nüfuslu şehir ve bir tane belediye başkanınız yok. Tek başıma seçildim ve tek başıma mücadele etmeye çalışıyorum. Bu kentte engelli vatandaşlarımız var, öğrenciler, ihtiyaç sahiplerine sürekli yardım ediyorum.  AK Parti belediyelerinin de katkı vererek en az 20 kişiyi ameliyat ettirdim. Bunun gibi ulaşabildiğim her yere ulaşmaya çalışıyorum.”

'VAATLERDE BULUNUP SÖZLER VERİYORSUNUZ AMA HERKES ORTADA KALIYOR'

“Bir diğer taraftan sizde denetim iradesi mevcut. Bütçe sizde, bütçeyi kullanma hakkı, yetkisi sizde. Şunu deseler; bizim imkanlarımız bu kadar. Elazığspor Kulübü de başının çaresine baksın. Spor Kulübü başkanı olarak biz bu kadar veriyorsak, sen de bu kadar vermelisin deseler. Bunu da demiyorlar. Vaatlerde bulunup sözler veriyorsunuz. Bu durumda kulüp yöneticileri de ona göre planlama yapıyorlar. O gün geliyor, bu sözlere güvenen kulp yöneticilerinin hepsi ortada kalıyor.”

'CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ELAZIĞSPOR’UN SIKINTILARINI ANLATACAĞIM'

“Sayın Cumhurbaşkanı bu siyasilerimize randevu bile vermiyor. Bu siyasiler Cumhurbaşkanı ile görüşemiyorlar, Selçuk Öztürk başkanı nasıl görüştürmeye götürsünler? Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu talep ettim ve bu konuda bana geri dönüş olduğu zaman ve Sayın Cumhurbaşkanı ile görüştüğüm zaman, Elazığspor Kulübü’nün sorun ve sıkıntılarını kendisine aktaracağım. Giresunspor örneğini vererek, Elazığ’ın ve Elazığspor’un da böyle bir beklentisinin olduğunu ve bunun Elazığ için bir hak olduğunu belirteceğim.”

'ELAZIĞSPOR’A DESTEKLERİM SÜRECEK'

“Elazığspor Kulübümüze başarılar diliyorum. Kulübümüze desteğimiz, gücümüz yettiği oranda devam edecek.”

İbrahim KARAKULAK