Vekil Erol TBMM'ye sundu, AK Parti Grubu Reddetti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gürsel Erol, Şehit Korgeneral Osman Paşa'nın isminin Elazığ Havalimanına verilmesi için kanun teklifi hazırladı. Milletvekili Erol, önceki gün kanun teklifini TBMM'ye sundu. Teklif AK Parti tarafından reddedildi.

Vekil Erol TBMM'ye sundu, AK Parti Grubu Reddetti

TBMM’de konuşan Vekil Erol, Şehit Korgeneral Osman Erbaş’ın kahramanlıklarını aktararak; Osman paşanın adının Elâzığ Havaalanı’nda yaşaması gerektiğini belirtti.

Vekil Erol; “Şimdi, ben buradan AK Parti Grubu milletvekillerine. Sizin buna ‘hayır’ diyeceğinizi biliyorum, kulislerde konuştuk. Zaten buraya ne getirsek ne söylesek ‘Hayır, hayır, hayır.’ Niye hayır? Bakın, ben burada geçmişte bir önerge verdim, dedim ki: ‘Bu 12 Eylül faşist zihniyeti generallerinin adlarını okullardan, meydanlardan, sokaklardan ve başkentin ilçesi olan Evren’den kaldıralım.’ Yine ‘hayır’ dediniz. Bak, yine ‘hayır’ dediniz. Ben deprem bölgesinin milletvekiliyim. 24 ocak gecesi Elâzığ’da bir deprem oldu, vatandaşın depremden kaynaklı mağduriyetleri oldu. Bu mağduriyetlerin araştırılmasıyla ilgili araştırma önergesi verdik, yine ‘hayır’ verdiniz. Ya, ben milletvekiliyim, birbirimizden ayrı düşüncelerimizin olması gayet doğal; siyasete bakış açımız, siyaset dilimiz, ideolojimiz, parti programımız, parti tüzüğümüz, siyaset yapma tarzımız, anlayışımız; bunların hepsi birbirinden gayet doğal ayrı olacak, kendi partimizin içerisinde bile çoğu zaman ayrı düşünebiliriz ama ülkenin genel değerleri üzerinde niye birlikte hareket edemiyoruz? Mesela Osman Erbaş Paşa’mızın adını. AK Parti’ye sesleniyorum, niye ‘evet’ oyu vermiyorsunuz” diye konuştu. (Haber Merkezi)