Vekil Gürsel Erol: Elazığ neredeyse biz oradayız

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Ankara Elazığ Kültür Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Peynirli Ekmek Festivaline katılan Elazığlı vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Erol, Elazığ için yürünülen her yolda olacağını ifade etti. 

Vekil Gürsel Erol: Elazığ neredeyse biz oradayız

Ankara Elazığ Kültür  Derneği’nin düzenlediği Peynirli Ekmek Festivali yoğun ilgi gördü.

Ankara Elazığ Kültür Derneği tarafından düzenlenen Peynirli Ekmek Festivali ve bu tarz etkinliklerin Elazığ ve kültürünün tanıtımı noktasında önemli olduğunu belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, "Bu tür etkinliler ilimiz için çok anlamlı. Bu etkinliklere katkı veren herkese canı gönülden teşekkür ederim. Tabi doğal olarak her ilde, o ilin kültürünü, geleneklerini, dostluk ve hemşerilik ilişkilerini yaşatmak için dernekler kurulur. Kendi illerini tanıtmak için onlar yalnızca sosyal ve kültürel etkinlikler yaparlar.

Elazığ milletvekili olduğum günden bu güne kadar Türkiye genelindeki bütün Elazığlı derneklerin etkinliklerine katılıyorum ve hepsini canı gönülden kutluyorum.

Yalnızca gelenek ve kültürümüzü yaygınlaştırmak için değil ülkenin genel sorunları ile ilgili, toplumsal barışa katkı sunmak ile ilgili birçok etkinlikler yaptılar.

Bundan yaklaşık bir hafta önce İstanbul’da Elazığ Dernekler Federasyonlar Derneği (ELFED) başkanını Faik İçmeli başkanlığında Elazığ’daki şehit alilerimizi İstanbul’a götürerek o aileleri birazda olsa evlatlarını vatan için kaybetme duygusundan uzaklaştırarak onlara devlet, millet ve halk adına sahiplenme duygusunu yaşattılar. O son derece güzel bir etkinlik.

Geçen yıl yine ELFED Karacahmet Dergahı ile birlikte Türkiye’deki Semahlar ile ilgili bir program yaptılar.

Bu sene aynı şekilde önümüzde ki dönem İstanbul’da Harbiye Açık Hava Tiyatrosunda yapacağız. Ekim ayında burada Çankaya Belediyesi, Elazığ Belediyesi ve Elazığ Valiliğimiz ve Elazığ Esnaf Odalarımızın katkısıyla yöresel ürünlerimzin tanıtılması ve pazarlanması adına Ankara'da etkinliklerimiz olacak.   

Bu ayın 23’ünde yine Ankara Vakfımız İzmir’de ‘’Harput Senfoni Orkestrası’’ sunumu ve gösterisi olacak. Bunlar tek başına ayrı ayrı değerlendirdiğiniz zaman sıradan etkinlikler olsa da aslında ilimiz ve ülkemiz açısından son derece anlamlıdır.

Bu gün Türkiye’nin morale ihtiyacı var. Bu gün insanların gelecekle ilgili umuda ihtiyacı var. Artık karamsar tabloları çizmeden, geçmişteki kötü örnekleri önümüze koymadan insanlarımıza daha mutlu daha refah ve yurttaşlık haklarını ve özgürlük alanlarını genişlediği bir ülkeyi nasıl yaratabiliriz? Gençlerimize iş, aş nasıl verebiliriz? İnsanlarımızın eğitimine katkıyı nasıl sunabiliriz? Evde işsiz oturan çocukları, anneleri ve babaları gördüğü zaman onlar kahrolmasın diye gençlerimize iş alanlarını nasıl yaratabiliriz ? İnsanlarımızın gelecek ile ilgili kaygılarını yenmelerine nasıl katkı verebiliriz? Bunları konuşmamız lazım.

Olumsuzluklar ve yanlışlıklar üzerinden umutsuzluğu tarif etmek yerine ülkemizin değerler, milli duruşuna, yurttaşlarımızın devletine ve vatanına olan bağlığını, sadakatini konuşarak geleceğe yönelik bu ülkenin gençlerimiz, ve insanlarımız için yeni umutlar tarif etmesi lazım. Elazığlı derneklerimiz, vakıflarımız ve federasyonlarımız inanın Türkiye’nin geleceği için bir umut. Çünkü, Türkiye’deki bütün toplumsal sorun ve olaylara, kültürümüzün zenginliğiyle, geleneklerimizin, göreneklerimizin zenginliğiyle ilgili bulundukları her yerde katkı sunuyorlar.

Öncelikle bu alanı tahsis eden Kahramankazan Belediye Başkanımıza, kaymakamımıza, ayrıca bu etkinliğin sponsorluğunu yapan Prof. Dr. Yasemin Açık hanımefendiye, Elazığ Kültür Dernek Başkanımız Mehmet  beye, Federasyon başkanımıza ve yönetim kuruluna ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. (Bülten)

Vekil Gürsel Erol: Elazığ neredeyse biz oradayız
Vekil Gürsel Erol: Elazığ neredeyse biz oradayız
Vekil Gürsel Erol: Elazığ neredeyse biz oradayız
Vekil Gürsel Erol: Elazığ neredeyse biz oradayız
Vekil Gürsel Erol: Elazığ neredeyse biz oradayız