Yakışmadı Sayın Valim!

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu'nun basınla tanışma toplantısına ayrımcılık yapılarak bazı medya kuruluşlarının davet edilmemesi tepkiyle karşılaşılandı.

Yakışmadı Sayın Valim!

Elazığ Valiliğine yeni atanan Numan Hatipoğlu’nun Elazığ’da görev yapan Basın mensupları ile tanışmak amacı ile bugün bir toplantı düzenlendi. Tanışma toplantısına davet edilen basın kuruluşları arasında ayrımcılık yapılarak bazı medya kuruluşları davet edilmedi.

Elazığ Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan bu ayrımcılık büyük bir tepkiyle karşılandı. Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu ile tanışma toplantısına kimlerin hangi kritere göre davet edildiği konusunda Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tatmin edici bir açıklama yapmazken, bu ayrımcılığın Elazığ Valiliği gibi devleti temsil eden bir makam için doğru olmadığı ifade edildi.

Göreve başladığı andan itibaren ilçe gezileri ve çalışma yerlerini gezerek sorunları çözüm odaklı bir yönetim anlayışı ortaya koyan Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu’nun Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün yaptığı bu ayrımcılığa müsade etmeyeceğine inanıyoruz.

Elazığ’ın her türlü güzelliğini gündeme getiren, sorunlarının çözümü için gayret eden, resmi olarak kaydı bulunan, devlete vergisini ödeyen, basın kuruluşlarının yok sayılmasını kabul etmek mümkün değildir.

Devletine ve milletine bağlı, şehrine sevdalı basın kuruluşlarına yapılan bu ayrımcılık halkın haber alma hakkının engellenmesi olarak görüyoruz.

Elazığ Valimiz Numan Hatipoğlu’nun bu tür ayrımcılık içeren uygulamalara bundan sonraki süreçte izin vermeyeceğine yürekten inanıyoruz.