Yıkım Çalışmasını Görüntülemek İsteyen Meslektaşlarımıza Çirkin Saldırı

Elazığ Caddesi'nde hasar gören binaların yıkım çalışmaları devam ederken o anları görüntülemek isteyen Kanal 23 muhabirlerinden Yakup Sağlam ve kameraman Tekin Yalçınkaya, firma yetkilileri tarafından engel olundu. Engel olmaları yetmezmiş gibi çirkin bir saldırı gerçekleştirdi.

Yıkım Çalışmasını Görüntülemek İsteyen Meslektaşlarımıza Çirkin Saldırı

Görev başında saldırıya uğradılar.Gazi Caddesinde başlayan yıkım çalışmalarını takip eden Kanal 23 ekibine çirkin saldırıda bulundu.Şehrin kalbi olan Gazi Caddesinde başlayan ve bir hafta devam edecek olan yıkım çalışmalarını görüntülemek için bölgeye giden Kanal23 ekibi firma yetkililerinin çirkin saldırısına uğradı.

Hiçbir önlemin alınmadığı sadece caddenin göstermelik olarak kapatıldığını, su, baret ve şerit gibi önlemlerin olmadığını görüntülemek isteyen yayın ekibi vatandaşın sesi olmak adına kayda girdi.Tarafsız gazetecilik adına yıkımla ilgilifirma yetkilileri ile de görüşmek isteyen yayın ekibi neden tedbirlerin alınmadığını sorusunun cevabını ararken darp edildi.

Kendilerini firma yetkilisi olarak tanıtan şahıslar, çekim yapan yayın ekibine küfürler yağdırıp; kayıtta olan kamerayı kırmaya çalıştı.

Şehrin göbeğinde şehrin kalbinde yıkım yapan firma  yetkililerinin bu tavrına karşın yayın ekibi vatandaşa mikrofon uzatmaktan vazgeçmedi.Deprem ve pandemiyle büyük yara alan Gazi Caddesi esnafı ve vatandaşlar bir hafta gibi uzun bir süre caddenin kapalı olmasına tepki gösterdi.

Öte yandan geçtiğimiz pandemi döneminde Elazığ Beleidyesi tarafından sıfır asfalt serimi yapılan Gazi Caddesi’nde iş makinesinin sorumsuzca metrelerce paletleri üzerinde yıkım alanına götürmesi ise kamu malına verilen zararları gözler önüne serdi.